Opis
Nie możemy pozostać obojętni na Wasze prośby. Kochacie klasyki tajskie, dlatego kolejny termin, aby każdy mógł nauczyć się tego, czym zajadał się na tajskich ulicach i nie tylko.






W naszych podróżach kulinarnych po kuchniach świata, nie może zabraknąć jednej z najbardziej charakterystycznych i orientalnych kuchni Tajów.
Dlatego też zapraszamy na warsztaty
„Klasycznie po tajsku”. Poznacie na nich najsłynniejsze dania, znane wszystkim którzy kiedykolwiek mieli przyjemność podróżować do Tajlandii lub próbować zaspokoić swą ciekawość w restauracjach z tajskim jedzeniem.
Arkana kuchni tajskiej zgłębicie dzięki prowadzącej
Małgorzacie Paulo, mieszkającej ponad 13 lat na Phuket. Żyjąc tam zakochała się w lokalnej kuchni, dogłębnie poznając tamtejsze smaki i tajniki, przekazywane jej przez rodowitych Tajów, odwiedzając niezliczoną ilość lokalnych bazarów i targowisk.
Jak sama mówi, przegotowała setki godzin z Tajami prowadzącymi restauracje z kuchnią domową. Później sama zaczęła organizować warsztaty kulinarne dla polskich turystów.
O składnikach, daniach i zwyczajach związanych z jedzeniem w Tajlandii mogłaby opowiadać godzinami. Swoje warsztaty wzbogaca historiami i opowieściami o tym orientalnym kraju.
Więcej szczegółów zajedziecie na profilu
@gotujemy.po.tajsku
Małgosia przygotowała specjalne menu, pełne klasycznych propozycji, które tak jak Tajowie, będziecie przygotowywać wraz z sosami, od podstaw, używając moździerzy i woków.
Dlatego nie może zabraknąć:
Smażonego makaronu Pad Thai ผัดไทย – przygotowywanego klasycznie z tofu
Ostro – kwaśnej zupy kokosowej z kurczakiem Tom Ka Gai ต้มข่าไก่
Massaman Curry z wołowiną มัสมั่นเนื้อ – tajskiego dania uznawanego za jedno z najsmaczniejszych potraw świata
“Spring Rolls” – wiosennych chrupiących rolek z nadzieniem wegetariańskim i mięsnym potocznie zwanymi „sajgonkami“ เปาะเปี๊ยะทอด podanymi z dipem ogórkowo-imbirowym oraz sosem słodkim chili 

Uwaga: Warsztaty Premium



– zgodnie z regulaminem zamieszczonym na
www.coolinarium.pl vouchery okazjonalne, kupony rabatowe, będą honorowane wyłącznie po uiszczeniu dopłaty różnicy cenowej.
Data: 06 września 2023 (środa)
Start: 17:00 – 22:00
Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, 31-610 Kraków

Dla każdego dorosłego lampka wina. Istnieje również możliwość przyniesienia ze sobą swojego ulubionego


Uwaga: zabierzcie ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego

, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego




Liczba miejsc ograniczona.
W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednio duża ilość osób, zgodnie z regulaminem zamieszczonym na
www.coolinarium.pl, zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu lub odwołania warsztatów.
.

Jak dojechać?


Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ”Miśnieńska”
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy

COOLinarium Team