RZESZÓW – Cucinare con amore! – włoskie warsztaty kulinarne – 12.03.2023 (niedziela)

299,00 

5 hrs

Warsztaty w dniu 12.03.2023 (niedziela)

ul. Dunikowskiego 1a, 35-603 Rzeszów

Brak w magazynie

Kategorie: , Tag:

Opis

?? ??? Mieszkańcy Rzeszowa i całego województwa podkarpackiego. Jest nam niezmiernie miło zaprosić wszystkich do naszego atelier kulinarnego COOLinarium w Rzeszowie. Jesteśmy tam już od marca 2021. COOLinarium to miejsce w którym, możecie oderwać się od szarej rzeczywistości, poznawać nowych ludzi a przede wszystkim spędzać czas gotując i rozkoszując się smakami kuchni z całego świata. Mieścimy się przy ul. Dunikowskiego 1A w Rzeszowie
?? ?? Kochani, tym razem mamy dobrą wiadomość dla wszystkich, którzy kochają kuchnię włoską. 12 marca 2023 zapraszamy na kulinarne spotkanie z klasyką kuchni włoskiej. To warsztaty, które cieszą się zawsze wielkim zainteresowaniem i należą do bestsellerów naszego atelier.
Warsztaty gotowania z miłością, bo taką też jest kuchnia włoska, poprowadzi Chef Łukasz Ochab. Wielki pasjonata, kochający Włochy i tamtejszą kuchnię.
Podczas pracy za granicą miał możliwość gotowania z rodowitymi Włochami, nie tylko na kuchniach restauracyjnych, ale przede wszystkim u nich w domu, gdzie przy lampce wina odkrywał tajniki włoskich gospodyń, bo one najlepiej wiedziały jak ma smakować oryginalna carbonara, czy jak prawidłowo przygotować ciasto na gnocchi. O wszystkim usłyszycie podczas gotowania z miłością, czyli Cucinare con Amore, jakby powiedzieli Włosi ♥️?
Podczas warsztatów gotowania z miłością, czyli Cucinare con Amore, między innymi nauczycie się:
– techniki wyrabiania, doboru odpowiedniej hydratacji, garowania i profesjonalnej preparacji ciasta do pizzy
– własnoręcznie (bez użycia wałka) rozkręcać i wypiekać pizzę, aby była cienka, z charakterystycznym rantem dookoła
– jak postępować z makaronem, by carbonara była o odpowiedniej konsystencji, a nie przypominała suchej jajecznicy
Menu z włoskimi klasykami:
✅ Toskańska pizza – cienka, chrupiąca z charakterystycznym rantem. Wypiekana z łopaty i do odtworzenia w piekarniku domowym
✅ Oryginalne Spaghetti Carbonara a’la Palermitana – z żółtkami, podsuszanym guanciale i świeżym pieprzem
✅ Saltimboca z szynką parmeńską i risotto pachnącym lasem
✅ Semifredo migdałowe z gorącym sosem pomarańczowym
▶️ Data: 12 marca 2023 (niedziela)
▶️ Start: 14:00 – 19:00
▶️ Adres: COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba, ul. Dunikowskiego 1A, 35-603 Rzeszów
??? Każdy uczestnik otrzyma w formie skryptu oraz drogą mailową zbiór przepisów i link do zdjęć z warsztatów.
Przynieście ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego ?, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego ?
✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona.
WAŻNE: W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednia ilość osób lub zmienią się obostrzenia związane z sytuacją epidemiologiczną, zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu warsztatów lub zamiany biletów wstępu na vouchery, do wykorzystania przez jeden rok na dowolne wydarzenie.
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
?Jak dojechać?
??? Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne RZESZÓW i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.? Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
?? Istnieje też, autobusowe połączenie z centrum miasta. Ok.100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy.
???
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy ? ? ?
COOLinarium Team

Informacje dodatkowe

Data wydarzenia

28.01.2023