Fault Line Cake
Warsztaty Cukiernicze
????TORTY W STYLU „FAULT LINE CAKE”
Jesiennie z cyklu „Bella Cia(ch)o” zapraszamy na kolejną odsłonę warsztatów cukierniczych w naszym atelier.
Fault line cake – to jeden z najmodniejszych trendów dekoracji tortów polegający na tym, że zewnętrzna warstwa kremu jest przerywana, odsłaniając tzw. „fałszywe wnętrze”.
Całość stanowi bardzo efektowną, intrygującą kompozycję w połączeniu z niebanalnymi dekoracjami.
Te słodkie, pełne pasji warsztaty poprowadzą dla Was :
Justyna Pszczółka i Dorota Pszczółka – Habdas – siostry, uczestniczki II edycji programu „Bake Off – Ale Ciacho”. Autorki słodkiej strony www.domowe-wypieki.com. Oprócz pieczenia dziewczyny zawodowo zajmują się fotografią kulinarną.
W TVP3 prowadzą swój autorski program kulinarny “Słodka Kuchnia Pszczółek”. Chętnie dzielą się swoją wiedzą cukierniczą na warsztatach kulinarnych z dzieciakami i osobami dorosłymi. Możliwość spotkania się z ludźmi w kuchni to wspaniały czas.
W trakcie warsztatów skupicie się na technice dekoracji typu “fault line cake”. Uczestnicy będą pracować w parach. Od podstaw, każda para przygotuje swój tort.
Uczestnicy poznają przepisy na biszkopt maślany, klasyczny biszkopt bez masła oraz różnego rodzaju kremy. Skupimy się również na niebanalnej dekoracji.
Poza imponującą dekoracją tort zachwyci Was też kompozycją, połączymy w nim różne smaki i tekstury, m.in. miętowy biszkopt, konfitura na pektynie z owoców leśnych, limonkowy krem.
Program warsztatu:
✅ przygotowanie biszkoptów miętowych
✅ przygotowanie konfitury na pektynie z owoców leśnych
✅ krem limonkowy
✅ krem maślany do dekoracji
✅ składanie tortu
✅ dekoracja
❗❗❗Uwaga: przynieście ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego ?, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego?
▶️ Data: 7 luty 2021 (niedziela)
▶️ Start: godz. 12:00 – 17:00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”
os. Tysiąclecia 85, 31-610 Kraków
⛔ Uwaga: Warsztaty Premium *️⃣*️⃣*️⃣– zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl vouchery okazjonalne, kupony rabatowe, będą honorowane wyłącznie po uiszczeniu dopłaty różnicy cenowej.
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona
❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Każdy biorący udział w zajęciach otrzyma przyłbicę ochronną oraz rękawiczki jednorazowe. Zobowiązany będzie również do dezynfekcji rąk przed, w trakcie, jak i po zakończeniu warsztatów. Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera. W naszym atelier będzie obowiązywać specjalny regulamin do wglądu na miejscu.
???Jak dojechać???
? Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne Łukasza Ochaba” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.? Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
?? Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ,”Miśnieńska”.
??? Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy
COOLinarium Team ???