TAJSKI TRYPTYK cz. 2
warsztaty kulinarne kuchni tajskiej
????? Kulinarna podróż po Tajlandii trwa nadal. Zapraszamy zatem na kolejną część Tajskiego tryptyku do naszego atelier.
W lipcowy wieczór poczujecie się jak na tajskiej uczcie. W oparciu o naturalne składniki i przyprawy, sami przygotujecie dania, którymi na co dzień zachwycają się Tajowie i odwiedzający ten wyjątkowy kraj turyści.
Kolejną odsłonę, poprowadzi jak zwykle, wyjątkowa osoba Małgorzata Paulo, która jak mało kto, zakochana jest w Tajlandii, jej kulturze i kuchni. Kraj Tajów traktuje jak swoją drugą ojczyznę. Mieszkając na Phuket ponad 13 lat, zdołała dogłębnie poznać arkana tamtejszej kuchni, obyczajów i różnorodności smaków.
Dzisiaj jak sama mówi, jej celem, jest przekazywanie wiedzy, którą otrzymała od swoich tajskich kulinarnych mentorów. Przegotowała z nimi setki, jak nie tysiące godzin. Gotując odwiedzała targi, bazary i nauczyła się między innymi, że dobre jedzenie musi być oparte na własnoręcznie przygotowanych elementach z naturalnych składników. O zwyczajach związanych z jedzeniem w Tajlandii mogłaby opowiadać godzinami. Swoje warsztaty wzbogaca orientalnymi historiami i opowieściami.
Od Gosi dowiecie się co znaczy praca z moździerzem i wokiem, czy też, jak wielkie znaczenie na finał smaku ma jakość np. owoców morza, jak je wybierać i kupować.
Więcej szczegółów zajedziecie na profilu @gotujemy.po.tajsku
A oto menu:
✅ Kurczak z woka w sosie imbirowym (Gai Pad King) ไก่ผัดขิง
✅ “Pływający Rama” – ryż z sosem arachidowym i szpinakiem พระรามลงสร
✅ Panang Curry z wieprzowiną พะแนงหมู
✅ Sałatka z przezroczystego makaronu z krewetkami ยำวุ้นเส้น
✅ Kokosowy pudding z tapioki z owocami
Nie może też zabraknąć tajskiej mrożonej herbaty ?, która skrada wszystkim serca po pierwszym łyku ?, mianowicie:
✳️✳️✳️ Thai Iced Tea ชาเย็น ❤️ pychunia ?
▶️ Data: 29 lipca 2020 (środa)
▶️ Start: 17:00 – 22:00
Lub
▶️ Data: 30 lipca 2020 (czwartek)
▶️ Start: 17:00 – 22.00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, Kraków
?Dla każdego lampka wina. Istnieje również możliwość przyniesienia ze sobą swojego ulubionego ?
↪️Uwaga: zabierzcie ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego ?, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego ?
✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona
❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Każdy biorący udział w zajęciach otrzyma przyłbicę ochronną oraz rękawiczki jednorazowe. Zobowiązany będzie również do dezynfekcji rąk przed, w trakcie, jak i po zakończeniu warsztatów. Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera. W naszym atelier będzie obowiązywać specjalny regulamin do wglądu na miejscu
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
?Jak dojechać?
??? Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne Łukasza Ochaba” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.? Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
?? Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ”Miśnieńska”
???
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy ? ? ?
COOLinarium Team