TAJSKI TRYPTYK
warsztaty kulinarne kuchni tajskiej
W odpowiedzi na Wasze prośby, ustaliliśmy dodatkowy, powakacyjny termin warsztatów tajskich na 29 września 2020. ????? Kulinarna podróż po Tajlandii trwa nadal. Zapraszamy zatem na kolejną część Tajskiego tryptyku do naszego atelier.
We wrześniowy wieczór poczujecie się jak na tajskiej uczcie. W oparciu o naturalne składniki i przyprawy, sami przygotujecie dania, którymi na co dzień zachwycają się Tajowie i odwiedzający ten wyjątkowy kraj turyści.
Kolejną odsłonę, poprowadzi jak zwykle, wyjątkowa osoba Małgorzata Paulo, która jak mało kto, zakochana jest w Tajlandii, jej kulturze i kuchni. Kraj Tajów traktuje jak swoją drugą ojczyznę. Mieszkając na Phuket ponad 13 lat, zdołała dogłębnie poznać arkana tamtejszej kuchni, obyczajów i różnorodności smaków.
Dzisiaj jak sama mówi, jej celem, jest przekazywanie wiedzy, którą otrzymała od swoich tajskich kulinarnych mentorów. Przegotowała z nimi setki, jak nie tysiące godzin. Gotując odwiedzała targi, bazary i nauczyła się między innymi, że dobre jedzenie musi być oparte na własnoręcznie przygotowanych elementach z naturalnych składników. O zwyczajach związanych z jedzeniem w Tajlandii mogłaby opowiadać godzinami. Swoje warsztaty wzbogaca orientalnymi historiami i opowieściami.
Od Gosi dowiecie się co znaczy praca z moździerzem i wokiem, czy też, jak wielkie znaczenie na finał smaku ma jakość np. owoców morza, jak je wybierać i kupować.
Więcej szczegółów zajedziecie na profilu @gotujemy.po.tajsku
A oto menu:
✅ Kurczak z woka w sosie imbirowym (Gai Pad King) ไก่ผัดขิง
✅ “Pływający Rama” – ryż z sosem arachidowym i szpinakiem พระรามลงสร
✅ Panang Curry z wieprzowiną พะแนงหมู
✅ Sałatka z przezroczystego makaronu z krewetkami ยำวุ้นเส้น
✅ Kokosowy pudding z tapioki z owocami
Nie może też zabraknąć tajskiej mrożonej herbaty ?, która skrada wszystkim serca po pierwszym łyku ?, mianowicie:
✳️✳️✳️ Thai Iced Tea ชาเย็น ❤️ pychunia ?
⛔ Uwaga:*** Warsztaty Premium – zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl vouchery okazjonalne, kupony rabatowe, będą honorowane wyłącznie po uiszczeniu dopłaty różnicy cenowej.
▶️ Data: 29 września 2020 (wtorek)
▶️ Start: 17:00 – 22.00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, Kraków
?Dla każdego lampka wina. Istnieje również możliwość przyniesienia ze sobą swojego ulubionego ?
↪️Uwaga: zabierzcie ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego ?, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego ?
✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona
❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Każdy biorący udział w zajęciach otrzyma przyłbicę ochronną oraz rękawiczki jednorazowe. Zobowiązany będzie również do dezynfekcji rąk przed, w trakcie, jak i po zakończeniu warsztatów. Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera. W naszym atelier będzie obowiązywać specjalny regulamin do wglądu na miejscu.
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
?Jak dojechać?
??? Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne Łukasza Ochaba” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.? Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
?? Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ”Miśnieńska”
???
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy ? ? ?
COOLinarium Team