SWOJSKIE JEST BOSKIE
wędliniarskie warsztaty kulinarne
??? Kto z Was nie lubi swojskich, domowych wędlinek, na samą myśl o których cieknie ślinka ?? Bo swojskie jest boskie. Bez chemii, bez konserwantów, naturalne, przygotowane zgodnie ze sztuką masarską i tradycją wyrobu polskich wędlin.
Salcesonik, pasztetowa czy kiełbasianka będą długo tematem westchnień domowników i znajomych.
Wszystkie te pyszności nauczycie się przygotowywać na wędliniarskich warsztatach w naszym atelier.
Warsztaty poprowadzi Chef Łukasz Ochab zakochany w domowych wędlinach, które od lat przygotowuje wraz ze swoim ojcem, od którego przyswaja tajniki swojskich wyrobów. A uwierzcie, że jest on nieocenionym źródłem wiedzy praktycznej.
Tym wszystkim podzieli się z Wami podczas warsztatów, abyście też mogli, w swoich domach, przygotowywać wędliny, które będą królować na Waszych stołach świątecznych i nie tylko.
Swojskie propozycje Chefa Łukasza:
✅ Kiełbasa krakowska sucha pieczona – polski klasyk wędliniarski
✅ Kiełbasa biała parzona – idealna do białego barszczu, żurku czy też smażenia z cebulką
✅ Schab dojrzewający – idealnie kruchy, suszony powietrzem
✅ Pasztetowa wiejska jak z PRL-u, w jelicie
✅ Salceson Wacława – tradycyjny, wiejski, pełen podrobów (lepszy niż szynka ?)
✅ Kiełbasianka w słoiku – smarowidło ze swojskiej kiełbasy z charakterystyczną galaretką
To wszystko zrobicie pod okiem Chefa Łukasza na 5 godzinnych warsztatach. Będzie też degustacja tych pyszności z wiejskim chlebem, a to co przygotujecie zabierzecie ze sobą do domu .
▶️ Data: 17 marca (środa) 2021
▶️ Start :17:00 – 22:00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, Kraków
↪️Uwaga: zabierzcie ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego ?, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego ?
❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Każdy biorący udział w zajęciach otrzyma przyłbicę ochronną oraz rękawiczki jednorazowe. Zobowiązany będzie również do dezynfekcji rąk przed, w trakcie, jak i po zakończeniu warsztatów. Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera. W naszym atelier będzie obowiązywać specjalny regulamin do wglądu na miejscu
⛔ Uwaga: Warsztaty Premium *️⃣*️⃣*️⃣– zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl vouchery okazjonalne, kupony rabatowe, będą honorowane wyłącznie po uiszczeniu dopłaty różnicy cenowej.
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
✳️✳️✳️ Liczba miejsc ściśle ograniczona.
WAŻNE: W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednia ilość osób lub zmienią się obostrzenia związane z sytuacją epidemiologiczną, zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu warsztatów lub zamiany biletów wstępu na vouchery, do wykorzystania przez jeden rok na dowolne wydarzenie.
???Jak dojechać???
? Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne Łukasza Ochaba” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.? Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
?? Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ,”Miśnieńska”.
??? Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy ??? COOLinarium Team