Świąteczna Italia
warsztaty kulinarne kuchni włoskiej
Witamy Was Kochani i serdecznie zapraszamy w grudniowy przedświąteczny wieczór na kulinarną podróż do Świątecznej Italii.
W kolejnej odsłonie włoskich podróży naszego Atelier zasmakujecie się między innymi w toskańskiej zupie cebulowej, która zaskakuje swoje odmiennością, przygotujecie też coś z kaczki i gęsi, ale po włosku. Nie zabraknie wysublimowanych smaków trufli czy grzybów, a słodkością, która zapewne trafi później na Wasze świąteczne stoły, zakończycie włoską przygodę.
Zatem 10 grudnia 2019 Chef Łukasz zaprasza Was na warsztaty kulinarne, zakończone kolacją, na których przygotujecie Menu:
✅ Carpaccio di Lardo – plastry dojrzewającej w marmurze słoniny skropione oliwa truflową
✅ Carpaccio di tonno – płatki marynowanego tuńczyka akcentowane białym winem, miodem i skórką pomarańczy
✅ Zuppa Carabaccia – toskańska zupa cebulowa z nutą migdałów, cynamonu i wanilii
✅ Gnocchi al ragu d’oca – ziemniaczano – ricottowe gnocchi z grzybowo – gęsim ragout
✅ Petto d’anatra al caramello – kacza pierś w karmelowym sosie na wstążkach cukinii
✅ Zuccotto – toskańskie ciasto w kształcie kopca z orzechowo – migdałowym kremem
▶️ Data: 10 grudnia 2019 (wtorek)
▶️ Start: godz. 17:00 – 22:00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, Kraków
▶️ Cena: KUP BILET on-line
199 zł/1 os
349 zł/2 os
149 zł/1 os z Kartą Dużej Rodziny
?? Idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego Atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy, „Miśnieńska”, do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
??? Uwaga: liczba miejsc ograniczona
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
W przypadku nie zgłoszenia się wymaganej liczby osób zastrzegamy sobie prawo zmiany terminu lub odwołania warsztatów. Szczegółowy Regulamin warsztatów dostępny jest na stronie www.coolinarium.pl
Serdecznie zapraszamy ???
COOLinarium Team