SUPRA, TAMADA...
warsztaty kulinarne kuchni gruzińskiej
?????? ?♂️?♀️ 28 października 2020 zapraszamy na kulinarną podróż do niezwykle gościnnego kraju jakim jest Gruzja ??.
Supra, tamada to synonimy dobrej gruzińskiej biesiady, która rządzi się swoimi prawami i rytuałami, a słynne toasty stanowią jej nieoderwalną część. Gruzja to kraj morza, wina i jedzenia, o tym wszystkim, podczas warsztatów, opowiadać będzie nasz gość Gagik Grigoryan. Wielki pasjonata, szeroko pojętej kuchni kaukaskiej, w tym gruzińskiej i ormiańskiej. Tradycję gotowania łączy z niekonwencjonalnością, dodając swój pierwiastek autorski.
Menu gruzińskiej kolacji:
✅ Pchali z burakiem – warzywa mieszane w paście z
orzechów włoskich razem z przyprawami gruzińskimi (uccho-suneli, chmieli-suneli,
szafran imieretyński), świeżą kolendrą i pestkami granatu.
✅ Roladki z bakłażanów – grillowany bakłażan podawany razem z pastą z orzechów włoskich, świeżą kolendrą, przyprawami i pestka i granatu.
✅ Chaczapuri po imeretyńsku i megrelsku –
drożdżowy placek z serem typu sulguni .
✅ Tolma – zmielone mięso Wołowo – wieprzowe zawijane w liście winogrona podawane z sosem czosnkowym.
✅ Czurczchela – nadziewany na nitce orzech laskowy moczony w czekoladzie lub pelamushi
▶️ Data: 28 października 2020 (środa)
▶️ Start: godz. 17:00 – 22:00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, Kraków
?Dla każdego lampka wina. Istnieje również możliwość przyniesienia ze sobą swojego ulubionego ?
↪️Uwaga: zabierzcie ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego ?, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego ?
✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona.
W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednio duża ilość osób, zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl, zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu lub odwołania warsztatów.
❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Każdy biorący udział w zajęciach otrzyma przyłbicę ochronną oraz rękawiczki jednorazowe. Zobowiązany będzie również do dezynfekcji rąk przed, w trakcie, jak i po zakończeniu warsztatów. Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera. W naszym atelier będzie obowiązywać specjalny regulamin do wglądu na miejscu.
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
?Jak dojechać?
??? Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne Łukasza Ochaba” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.? Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
?? Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ”Miśnieńska”
???
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy ? ? ?
COOLinarium Team