SUPRA, TAMADA I ...
warsztaty kulinarne kuchni gruzińskiej
?????? ?♂️?♀️ 03 marca 2020 zapraszamy na kulinarną podróż do niezwykle gościnnego kraju jakim jest Gruzja ??. W ten sposób rozpoczniemy cykl spotkań z tą jakże fascynującą kuchnią.
Supra, tamada to synonimy dobrej gruzińskiej biesiady, która rządzi się swoimi prawami i rytuałami, a słynne toasty stanowią jej nieoderwalną część. Gruzja to kraj morza, wina i jedzenia, o tym wszystkim podczas warsztatów, opowiadać będzie nasz gość Gagik Grigoryan. Wielki pasjonata szeroko pojętej kuchni kaukaskiej, w tym gruzińskiej i ormiańskiej. Tradycję gotowania łączy z niekonwencjonalnością, dodając swój pierwiastek autorski.
Menu gruzińskiej kolacji:
✅ Pchali z burakiem – warzywa mieszane w paście z orzechów włoskich razem z przyprawami gruzińskimi (uccho-suneli, chmieli-suneli, szafran imieretyński), świeżą kolendrą i pestkami granatu.
✅ Roladki z bakłażanów – grillowany bakłażan podawany razem z pastą z orzechów włoskich, świeżą kolendrą, przyprawami i pestkami granatu.
✅ Chaczapuri po imeretyńsku i megrelsku – drożdżowy placek z mozzarelą i fetą.
✅ Tolma – zmielone mięso wołowe-wieprzowe zawijane w liście winogrona podawane z sosem czosnkowym.
✅ Czurczchela – nadziewany na nitce orzech laskowy moczony w czekoladzie lub pelamushi
▶️ Data: 03 marca 2020
▶️ Start: godz. 17:00 – 22:00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, Kraków
ℹ️ℹ️ℹ️ Liczba miejsc ściśle ograniczona.
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
?? Idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ,”Miśnieńska”, do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
???
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy ???
COOLinarium Team