SŁODKI ŚWIAT BOŻEGO NARODZENIA
świąteczne warsztaty cukiernicze
????Świąteczne warsztaty cukiernicze z cyklu Bella Cia(ch)o! 09 Grudnia 2020
Święta, czas, w którym nasze kuchnie zaczynają tętnić życiem, przenikają zapachami, a My prześcigamy się w pomysłach, czym w tym roku zaskoczyć naszą rodzinę.
Dlatego dla wszystkich miłośniczek i miłośników słodkości, Atelier kulinarne COOLinarium przygotowało „Słodki Świat Bożego Narodzenia” z cyklu warsztaty cukiernicze „Bella Cia(ch)o”??????
Na tych wyjątkowych świątecznych warsztatach poznacie najciekawsze słodkie propozycje z całego świata. Nie zabraknie norymberskich pierników, których smak zna cały świat z jarmarków świątecznych, będzie bajkowe ciasto rodem z Francji w kształcie drewnianego polana, czy włoska babka bożonarodzeniowa pełna kolorowych owoców.
Te i wiele innych słodkości własnoręcznie przygotujecie jak w najlepszych cukierniach pod okiem Chefa Łukasza, którego od zawsze fascynowaly dzieła klasyki cukierniczej.
Sprawdzone, oryginalne przepisy będziecie mogli odtwarzać w Waszych domowych kuchniach. Po zakończeniu cukierniczych zmagań, każdy zabierze słodki pakunek do domu, aby przy kawie następnego dnia, móc delektować się smakołykami.
Propozycje świątecznych słodkości:
✅ Elisenlebkuchen – cudownie miękkie, migdałowo – orzechowe pierniczki, glazurowane lukrem i czekoladą, znane z jarmarków bożonarodzeniowych już od XIV wieku.
✅ Mohnplunder – makowo – cynamonowe ślimaczki z ciasta duńskiego w pomadzie śmietankowej.
✅ Panettone – włoskie ciasto w kształcie babki z fermentowanego ciasta drożdżowego z bakaliami o ultra puszystym miękiszu.
✅ Bûche de Noël – francuskie ciasto w formie rolady biszkoptowej z kremem maślanym Grand Marnier, do złudzenia przypominające pień drzewa, stąd nazwa „bożonarodzeniowe polano”.
✅ Christmas Croquembouche – delikatne ptysie wypełnione crème pâtissière, składane w formę choinki, dekorowanej karmelowymi włosami anielskimi. Cudowna i kusząca dekoracja świątecznego stołu, „chrupiąca w ustach”.
✅ Turron z Alicante – hiszpański biały nugat z migdałami i orzechami laskowymi.
❗❗❗Uwaga: przynieście ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego ?, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego?
▶️ Data: 09 Grudnia 2020 (środa) LUB
▶️ Data: 18 Grudnia 2020 (piątek)
▶️ Start: godz. 17:00 – 22:00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, 31-610 Kraków
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona
❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Każdy biorący udział w zajęciach otrzyma przyłbicę ochronną oraz rękawiczki jednorazowe. Zobowiązany będzie również do dezynfekcji rąk przed, w trakcie, jak i po zakończeniu warsztatów. Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera. W naszym atelier będzie obowiązywać specjalny regulamin do wglądu na miejscu.
???Jak dojechać???
? Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google „COOLinarium – atelier kulinarne Łukasza Ochaba” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.? Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
?? Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ,”Miśnieńska”.
??? Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy
COOLinarium Team ???