CANDY BAR
warsztaty cukiernicze
SŁODKI Stół ?????
Candy bar to trend zza oceanu, który zagościł w Polsce i zdaje się, że zostanie z nami na długo! To prawdziwe szaleństwo wypieków, zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Na warsztatach uczestnicy przygotują 6 słodkich deserów. Uczestnicy będą pracować w dwóch grupach, z których każda przygotuje podobne techniką desery, różniące się kolorystyką i formą podania. Wspólnie stworzymy słodki stół, który z powodzeniem sprawdzi się podczas uroczystości rodzinnych, wieczorów panieńskich i innych wspaniałych wydarzeń.
Te słodkie, cukiernicze warsztaty poprowadzą :
Justyna Pszczółka i Dorota Pszczółka – Habdas – siostry, uczestniczki II edycji programu „Bake Off – Ale Ciacho”. Autorki słodkiej strony www.domowe-wypieki.com. Oprócz pieczenia dziewczyny zawodowo zajmują się fotografią kulinarną.
W TVP3 prowadzą swój autorski program kulinarny “Słodka Kuchnia Pszczółek”. Chętnie dzielą się swoją wiedzą cukierniczą na warsztatach kulinarnych z dzieciakami i osobami dorosłymi. Możliwość spotkania się z ludźmi w kuchni to wspaniały czas!
Menu:
✅ Babeczki czekoladowo-orzechowe z gruszką i kremem karmelowym.
✅ Babeczki z czekoladowym ganache i musem jagodowym.
Uczestnicy poznają idealny przepis na muffinki, przepis na dwa kremy, który nie tylko idealnie sprawdzą się w dekoracjach, ale również świetnie smakują. Skupimy się również na wzbogacaniu babeczek nadzieniem. Uczestnicy według wzoru stworzą kolorowe i efektowne “cupcakes”.
✅ Mus kawowo – migdałowy z frużeliną z owoców leśnych i kruszonką z orzechami laskowymi i rurkami waflowymi
✅ Mus czekoladowy z kawałkami brownie i żelką malinową
Uczestnicy poznają nie tylko proste i smaczne przepisy na musy, ale skupią się na formie podania, która w przypadku słodkich stołów jest jednym z ważniejszych elementów.
✅ Tartaletki na kruchym palonym maśle, cremuex porzeczkowe z musem czekoladowym i lustrzaną glazurą
✅ Tartaletki na kruchym orzechowym cieście z musem sernikowym z warstwą ananasową i lustrzaną polewą.
Nowoczesne desery musowe, który zaskoczą nie tylko swoim smakiem, ale i wyglądem! W czasie warsztatów wprowadzimy uczestników w tajniki monoporcji. Przygotujemy mirror glaze na białej i mlecznej czekoladzie. Pobawimy się formami i kształtem deserów.
❗❗❗Uwaga: przynieście ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego ?, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego
▶️ Data: 03 października 2020 (sobota)
▶️ Start: godz. 14:00 – 19:00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, 31-610 Kraków
⛔ Uwaga: Warsztaty Premium *️⃣*️⃣*️⃣– zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl vouchery okazjonalne, kupony rabatowe, będą honorowane wyłącznie po uiszczeniu dopłaty różnicy cenowej
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona
❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Każdy biorący udział w zajęciach otrzyma przyłbicę ochronną oraz rękawiczki jednorazowe. Zobowiązany będzie również do dezynfekcji rąk przed, w trakcie, jak i po zakończeniu warsztatów. Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera. W naszym atelier będzie obowiązywać specjalny regulamin do wglądu na miejscu.
???Jak dojechać???
? Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne Łukasza Ochaba” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.? Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
?? Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ,”Miśnieńska”.
??? Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy
COOLinarium Team ???