REGIONALNY INDYJSKI STREET FOOD
warsztaty kulinarne kuchni indyjskiej
???Na warsztatach przeniesiemy się na ulice z różnych regionów Indii, gdzie przybliżymy Wam lokalny Street Food. Ulica… Street… Czy może सड़क? W każdym bądź razie ulica w Indiach jest czymś więcej niż tylko drogą, którą przemieszczają się mieszkańcy miast i wsi. Ulica tam, to miejsce wielkich kontrastów, bo tam spotyka się skrajna bieda ze skrajnym bogactwem. To tamta przestrzeń dla wielu jest “aż” domem.
Ale na pewno jedno łączy tam wszystkich – Jedzenie…
Mały czy duży, bogaty czy biedny…. Każdy znajdzie tutaj dla siebie coś, co pozwoli mu na chwilę rozpieszczenia swojego podniebienia, zanurzając się w bogactwie aromatów tamtejszej kuchni…
Teraz każdy z Was może stać się częścią tej ulicy, każdy może poczuć choć przez chwilę jej smak i zapach, a wszystko to dzięki warsztatom kulinarnym, które poprowadzi sam Tapinder Sharma zwany Tapim @tapigotuje.
Tapi to Hindus mieszkający w Polsce, którą traktuje jak druga ojczyznę. Jest też jednym z ambasadorów kuchni indyjskiej, zapraszany do wielu programów telewizyjnych. Jak każdy Hindus kocha jeść, bo jedzenie to część jego religii.
Menu Regionalnego Street Food’u:
✅ Veg Samosa & Pudina Chutney czyli słynne punjabskie streetfoodowe pierożki z miętowym chutneyem
✅ Aloo Tamatar Subji & Ajvain Puri czyli smażone chlebki z ziemniaczano-pomidorową potrawką prosto z ulic Old Delhi
✅ Rajma Burger czyli Mumbajski burger z czerwonej fasoli
✅ Sabutdana kheer czyli słynny streetfoodowy deser z Gujratu
✅ Masala Chai z indyjskiego pociągu
▶️ Data: 15 grudzień 2020 (wtorek)
▶️ Start: 17:00 – 22.00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, 31-610 Kraków
?Dla każdego lampka wina. Istnieje również możliwość przyniesienia ze sobą swojego ulubionego ?
↪️Uwaga: zabierzcie ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego ?, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego ?
✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona.
W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednio duża ilość osób, zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl, zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu lub odwołania warsztatów.
❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Każdy biorący udział w zajęciach otrzyma przyłbicę ochronną oraz rękawiczki jednorazowe. Zobowiązany będzie również do dezynfekcji rąk przed, w trakcie, jak i po zakończeniu warsztatów. Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera. W naszym atelier będzie obowiązywać specjalny regulamin do wglądu na miejscu.
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
?Jak dojechać?
??? Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne Łukasza Ochaba” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.? Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
?? Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ”Miśnieńska”
???
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy ? ? ?
COOLinarium Team