PIEJO KURY, PIEJO,
czyli kuchnia Wielkiej Nocy!“Piejo kury, piejo, czyli kuchnia Wielkiej Nocy”
COOLinarium, tym razem świątecznie i już wiosennie, pragnie serdecznie zaprosić na Wielkanocne warsztaty kulinarne, na których, wspólnym pichceniem, rozpoczniemy okres przygotowania do pełnych żywych kolorów, pachnących wiosną Świąt.
Na tę okoliczność, Chef Łukasz przygotował specjalne kreacje kulinarne, z ukłonem w stronę polskiej tradycji i Wielkanocnych propozycji kuchni świata.
I tak w *Menu świątecznym znajdziecie między innymi:
– pieczony boczek a’la włoska porchetta
– “Frankfurter Grüner Soße” – przepyszny zielony sos z kompozycji 7 świeżych ziół, podawany do jajek i mięs
– wyborny pasztet a’la francuskie parfait z konfiturą z czerwonej cebuli
– aksamitny krem chrzanowy z wędzonym pstrągiem i chrustem ziemniaczanym
– na deser – czekoladowe jajo z kremem zabaglione
Uwieńczeniem Menu będzie “Chlebuś Łukasza”, który od pierwszego “gryza” skradnie podniebienia Waszych bliskich.
To wszystko i więcej – już 26 marca 2018. Do zobaczenia!
Adres: Klub Feniks, ul. Jana 2, Kraków
Termin: 26.03.2018 (poniedziałek), godz. 17:00 – 22:00
Cena warsztatów: 199 zł / 1 os, 349 zł / 2 os – KUP BILET on-line
*Menu może ulec zmianie ze względu na liczbę uczestników
W przypadku nie zgłoszenia się wymaganej liczby osób zastrzegamy sobie prawo zmiany terminu lub odwołania warsztatów. Szczegółowy Regulamin warsztatów dostępny jest na stronie www.coolinarium.pl