OKO NA MAROKO

arabskie warsztaty kulinarne

????️??????
Po świątecznych obżarstwach czas na odmienienie swojego menu. Dlatego zabieramy Was do kuchni trochę lżejszej, kolorowej i pełnej aromatów. Będzie to podróż po spiżarniach kuchni arabskich. A dokładniej kuchni marokańskiej.
Niezmiennie cieszące się wielką popularnością warsztaty kuchni arabskiej, poprowadzi dla Was rodowity Marokańczyk, Chef Jalil Hadrami, który jako kucharz jest wielkim pasjonatem rodzimej, ale też szeroko pojętej kuchni arabskiej. W Maroku pracował we wiodących restauracjach serwujących tradycyjną regionalną kuchnię.
W jego nowym menu znajdziemy propozycje z marokańskiej klasyki, ale też ciekawe nowe połączenia, które później możecie wprowadzać do Waszego menu, na co dzień i od święta.
Jeżeli nie dysponujecie TAGINAMI, to pamiętajcie, że wszystkie dania możecie odtworzyć w domu na patelniach.

Będzie to:
✅ sałatka fattoush – najbardziej znana sałatka bliskowschodnia. Słynąca z wielu wykonań, tak aby każdy mógł mieć tę najlepszą, bez której nie istnieją inne dania ? taka nasza a’la jarzynowa
✅ oliwki z harisą – aromatyczne połączenie pikantnej harisy z oliwkami, jako zakąska i dodatek do wielu dań
✅ sos pomidorowy po marokańsku – specjalność, która wypełnia dania mięsne
✅ Shakshuka z soczewicą – cudowna alternatywa na śniadanie jak i lunch. Połączenie jajek, pomidorów, czosnku i aromatycznych przypraw. Znana we wszystkich krajach arabskich. Dzisiaj w wersji marokańskiej
✅ tagine wołowina z suszonymi śliwkami – marokańskie wykwintne połączenie kawałków wołowego mięsa ze słodyczą śliwek suszonych
✅ kotleciki jagnięce z cuminem – delikatność jagnięciny i prażonego kuminu
✅ tagja marakchija – rozpadająca się od miękkości wołowina z kiszonymi cytrynami
✅ Chlebek arabski – nieodzowny element, każdego menu
✅ Na deser ? Baghrir – marokańskie naleśniki z tysiącami dziurek, przypominające małe gąbeczki z konfiturą z pomarańczy

▶️ Data: 03 lutego 2022 (czwartek)
lub
▶️ Data: 04 lutego 2022 (piątek)
▶️ Start: 17:00 – 22:00
▶️ Adres: COOLinarium – Atelier kulinarne, os. Tysiąclecia 85, 31-610 Kraków

↪️Uwaga: zabierzcie ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego ?, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego ?

✳️✳️✳️ Liczba miejsc ściśle ograniczona. W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednio duża ilość osób, zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl, zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu lub odwołania warsztatów.

❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19.

✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/

?Jak dojechać?
??? Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. COOLinarium – atelier kulinarne KRAKÓW i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.? Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
?? Istnieje też, autobusowe i tramwajowe połączenie z centrum miasta. Ok.100m od naszego atelier znajduje się przystanek Miśnieńska
??? Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547

Serdecznie zapraszamy ? ? ?
COOLinarium Team

Kup
Online!
Kup
Online!
Kup
online!

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji.

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną.


Źródło: wikipedia.org


Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij