MORZE WINA I JEDZENIA

warsztaty kulinarne kuchni gruzińskiej

?????? ?♀️?♀️?♀️??? Co powiecie na czerwcowe popołudnie w naszym atelier, aby kolejny raz móc delektować się gruzińską kuchnią?
Smakosze wiedzą o czym mowa, to morze wina i jedzenia, które Gruzini doprowadzili do perfekcji, wyciągając z otaczającej przyrody wszystko, co najlepsze. Ich wierność tradycji stołu oraz celebracji chwil winem, znane są na całym świecie.
Posmakujmy Gruzji podczas warsztatów kulinarnych prowadzonych przez naszego gościa Gagika Grigoryana znanego jako @gotuj_z_gruzinem, z którym wspólnie przygotujecie tradycyjne potrawy tamtej kuchni. Gagik to wielki fascynat i pasjonata szeroko pojętej kuchni kaukaskiej i gruzińskiej. To Gruzin od kilku lat mieszkający w Polsce, dzielący się swoją kulinarną wiedzą na warsztatach w całym kraju.
Na kolejną odsłonę warsztatów kuchni gruzińskiej przygotował między innymi takie gruzińskie hity jak kurczaka Tapakę, którego w całości, dzięki odpowiedniej technice, jesteście w stanie przygotować w niecałe 30 minut. Będzie też Kubdari, rodzaj faszerowanego placka z mięsnym nadzieniem, który można przygotować na patelni. Zatem nie zwlekajcie i dajcie się ponieść gruzińskiej kuchni.

A oto szczegółowe menu ??:

Chinkali – znane na całym świecie pierożki gruzińskie w kształcie sakiewki z nadzieniem
wieprzowo-wołowym z własnym bulionem w środku. Wyjątkowo kolorystyczne i obłędne w smaku.
Sokos Chinkali-wegetariańskie pierożki gruzińskie w kształcie sakiewki z nadzieniem z grzybów leśnych
Qatmis Tapaka – przepyszny kurczak po gruzińsku, smażony w całości na patelni. Fenomenalny w smaku dzięki swojej marynacie, podawany z gorącym sosem czosnkowym na łożu warzywnym
Kubdari – drożdżowy placek faszerowany aromatycznym mięsem smażony na patelni
Qartuli Salati – sałatka pasterzy gruzińskich ze świeżych warzyw, kolendry i sera imeretyńskiego
Chaczapuri adżarskie – jedno z najbardziej rozpoznawalnych propozycji kuchni gruzinskiej, placek w kształcie łódki z serem sulguni i żółtkiem jajka
Pelamushi – deser, coś pomiędzy galaretką a budyniem z mąki kukurydzianej i pszennej gotowany ze świeżym sokiem z winogron

▶️ Data: 19 czerwca 2021 (sobota)
▶️ Start: 12:00 – 17.00
▶️ Adres: COOLinarium – Atelier kulinarne, ul. Dunikowskiego 1A, 35-603 Rzeszów

↪️Uwaga: zabierzcie ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego ?, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego ?

✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona.

WAŻNE: W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednia ilość osób lub zmienią się obostrzenia związane z sytuacją epidemiologiczną, zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu warsztatów lub zamiany biletów wstępu na vouchery, do wykorzystania przez jeden rok na dowolne wydarzenie.

❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera.

✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/

?Jak dojechać?
??? Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne Rzeszów i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.? Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
?? Istnieje też, autobusowe połączenie z centrum miasta.

???
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547

Serdecznie zapraszamy ? ? ?
COOLinarium Team

Kup
Online!
Kup
Online!
Kup
online!

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji.

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną.


Źródło: wikipedia.org


Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij