MORZE WINA I JEDZENIA
warsztaty kulinarne kuchni gruzińskiej
?????? ?♀️?♀️?♀️???Co powiecie na majowe popołudnie w naszym atelier, aby kolejny raz móc delektować się gruzińską kuchnią?
Smakosze wiedzą o czym mowa, to morze wina i jedzenia, które Gruzini doprowadzili do perfekcji, wyciągając z otaczającej przyrody wszystko, co najlepsze. Ich wierność tradycji stołu oraz celebracji chwil winem, znane są na całym świecie.
Posmakujmy Gruzji podczas warsztatów kulinarnych prowadzonych przez naszego gościa Gagika Grigoryana znanego jako @gotuj_z_gruzinem, z którym wspólnie przygotujecie tradycyjne potrawy tamtej kuchni. Gagik to wielki fascynat i pasjonata szeroko pojętej kuchni kaukaskiej i gruzińskiej. To Gruzin od kilku lat mieszkający w Polsce, dzielący się swoją kulinarną wiedzą na warsztatach w całym kraju.
Na kolejną odsłonę warsztatów kuchni gruzińskiej przygotował między innymi takie gruzińskie hity jak kurczaka Tapakę, którego w całości, dzięki odpowiedniej technice, jesteście w stanie przygotować w niecałe 30 minut. Będzie też Kubdari, rodzaj faszerowanego placka z mięsnym nadzieniem, który można przygotować na patelni. Zatem nie zwlekajcie i dajcie się ponieść gruzińskiej kuchni.
A oto szczegółowe menu ??:
✅ Chinkali – znane na całym świecie pierożki gruzińskie w kształcie sakiewki z nadzieniem
wieprzowo-wołowym z własnym bulionem w środku. Wyjątkowo kolorystyczne i obłędne w smaku.
✅ Sokos Chinkali-wegetariańskie pierożki gruzińskie w kształcie sakiewki z nadzieniem z grzybów leśnych
✅ Qatmis Tapaka – przepyszny kurczak po gruzińsku, smażony w całości na patelni. Fenomenalny w smaku dzięki swojej marynacie, podawany z gorącym sosem czosnkowym na łożu warzywnym
✅ Kubdari – drożdżowy placek faszerowany aromatycznym mięsem smażony na patelni
✅ Qartuli Salati – sałatka pasterzy gruzińskich ze świeżych warzyw, kolendry i sera imeretyńskiego
✅ Chaczapuri adżarskie – jedno z najbardziej rozpoznawalnych propozycji kuchni gruzińskiej, placek w kształcie łódki z serem sulguni i żółtkiem jajka
✅ Pelamushi – deser, coś pomiędzy galaretką a budyniem z mąki kukurydzianej i pszennej gotowany ze świeżym sokiem z winogron
▶️ Data: 29 maja 2021 (sobota)
▶️ Start: 12:00 – 17.00
▶️ Adres: COOLinarium – Atelier kulinarne, os. Tysiąclecia 85, 31-610 Kraków
↪️Uwaga: zabierzcie ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego ?, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego ?
✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona.
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
WAŻNE: W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednia ilość osób lub zmienią się obostrzenia związane z sytuacją epidemiologiczną, zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu warsztatów lub zamiany biletów wstępu na vouchery, do wykorzystania przez jeden rok na dowolne wydarzenie.
❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19.
?Jak dojechać?
??? Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. COOLinarium – atelier kulinarne Kraków i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.? Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla. ?? Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. Przystanek autobusowy i tramwajowy „Miśnieńska“ znajduje się ok.100m od naszego atelier.
???
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy ? ? ?
COOLinarium Team