MORZE WINA I JEDZENIA
warsztaty kulinarne kuchni gruzińskiej
?????? ?♀️?♀️?♀️???Co powiecie na listopadowy wieczór w naszym atelier, aby kolejny raz móc delektować się gruzińską kuchnią?
Smakosze wiedzą o czym mowa, to morze wina i jedzenia, które Gruzini doprowadzili do perfekcji, wyciągając z otaczającej przyrody wszystko, co najlepsze. Ich wierność tradycji stołu oraz celebracji chwil winem, znane są na całym świecie.
Posmakujmy Gruzji podczas warsztatów kulinarnych prowadzonych przez naszego gościa Gagika Grigoryana, z którym wspólnie przygotujecie tradycyjne potrawy tamtej kuchni.
Miedzy innymi:
✅ Chinkali – pierożki gruzińskie w kształcie sakiewki z nadzieniem
wieprzowo-wołowym z własnym bulionem w środku.
✅ Chinkali wegetariańskie – pierożki gruzińskie w kształcie sakiewki z nadzieniem serowym, z ziemniakami lub czerwoną fasolką
✅ Lula Kebab – grillowane mielone mięso wołowo-wieprzowe zawijane w lawasz z kolendrą i cebulą.
✅ Sałatka z grillowanych warzyw – mix grillowanych bakłażanów, papryczki i marchewki wymieszana ze świeżą kolendrą, cebulą i czosnkiem.
✅ Pelamushi – deser, coś pomiędzy galaretką a budyniem z mąki kukurydzianej i pszennej gotowany ze świeżym sokiem z winogron
▶️ Data: 24 Listopada 2020 (wtorek)
▶️ Start: 17:00 – 22.00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, 31-610 Kraków
?Dla każdego lampka wina. Istnieje również możliwość przyniesienia ze sobą swojego ulubionego ?
↪️Uwaga: zabierzcie ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego ?, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego ?
✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona.
W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednio duża ilość osób, zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl, zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu lub odwołania warsztatów.
❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Każdy biorący udział w zajęciach otrzyma przyłbicę ochronną oraz rękawiczki jednorazowe. Zobowiązany będzie również do dezynfekcji rąk przed, w trakcie, jak i po zakończeniu warsztatów. Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera. W naszym atelier będzie obowiązywać specjalny regulamin do wglądu na miejscu.
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
?Jak dojechać?
??? Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne Łukasza Ochaba” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.? Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
?? Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ”Miśnieńska”
???
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy ? ? ?
COOLinarium Team