MORZE WINA I JEDZENIA
warsztaty kulinarne kuchni gruzińskiej
?????? ?♀️?♀️?♀️???Co powiecie na gruzińskie popołudnie w naszym atelier, aby kolejny raz móc delektować się gruzińską kuchnią? Smakosze wiedzą o czym mowa, to morze wina i jedzenia, które Gruzini doprowadzili do perfekcji, wyciągając z otaczającej przyrody wszystko, co najlepsze. Ich wierność tradycji stołu oraz celebracji chwil winem, znane są na całym świecie.
Posmakujmy Gruzji podczas warsztatów kulinarnych “Morze wina i jedzenia…” prowadzonych przez naszego gościa Gagika Grigoryana, z którym wspólnie przygotujecie tradycyjne potrawy tamtej kuchni.
Miedzy innymi:
✅ Chinkali – pierożki gruzińskie w kształcie sakiewki z nadzieniem wieprzowo-wołowym z własnym bulionem w środku.
✅ Chinkali wegetariańskie – pierożki gruzińskie w kształcie sakiewki z nadzieniem serowym, z ziemniakami lub czerwoną fasolką
✅ Lula Kebab – grillowane mielone mięso wołowo-wieprzowe zawijane w lawasz z kolendrą i cebulą.
✅ Sałatka z grillowanych warzyw – mix grillowanych bakłażanów, papryczki i marchewki wymieszana ze świeżą kolendrą, cebulą i czosnkiem.
✅ Pelamushi – deser, coś pomiędzy galaretką a budyniem z mąki kukurydzianej i pszennej gotowany ze świeżym sokiem z winogron
?Dla każdego lampka gruzińskiego wina. Istnieje również możliwość przyniesienia ze sobą swojego ulubionego ?
❗❗❗ Dostępne tylko 12 miejsc.
Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Każdy biorący udział w zajęciach otrzyma przyłbicę ochronną oraz rękawiczki jednorazowe. Zobowiązany będzie również do dezynfekcji rąk przed, w trakcie, jak i po zakończeniu warsztatów.
Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera.
W naszym atelier będzie obowiązywać specjalny regulamin do wglądu na miejscu.
▶️ Data: 8 czerwiec 2020 (poniedziałek)
▶️ Start: 17:00 – 22:00
LUB
▶️ Data: 9 czerwiec 2020 (wtorek)
▶️ Start: 17:00 – 22:00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, Kraków
❗❗❗Uwaga: przynieście ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego ?, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego.
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
Ceny od 189 zł
?? Idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy, „Miśnieńska”, do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
???
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy ???
COOLinarium Team