W INDYJSKIEJ RESTAURACJI I ZASADA PRAWEJ RĘKI
warsztaty kulinarne kuchni indyjskiej
Witamy serdecznie ? i 26 listopada 2020 o godz. 17.00 zapraszamy wszystkich zainteresowanych pasjonatów gotowania na spotkanie z kuchnią indyjską.
To kolejne już warsztaty poświęcone tej pełnej aromatycznych przypraw i kolorów kuchni. Tym razem zakosztujecie dań podawanych w indyjskich restauracjach w Dhali, Bombaju czy Delhi.
I jak sami wiecie Indie to miłość i szacunek do jedzenia, darów natury, ale wszystko obwarowane jest też pewnymi zasadami, jak reguła prawej ręki.
A o tym wszystkim opowie Wam Tapi Sharma, charyzmatyczny Hindus, z wielkim poczuciem humoru i dystansem do samego, od wielu lat mieszkający w Polsce, właściciel wielu indyjskich restauracji, ekspert kulinarny, którego możecie zobaczyć w programach telewizyjnych.
Przygotowując wraz z Tapim jego autorskie dania, słuchając wielu ciekawych anegdot, przeniesiecie się na parę godzin do kolorowych Indii, gdzie ogarnie Was przyprawowy zawrót głowy ?️?
??? Menu warsztatowe:
❇ Robienie słynnego indyjskiego serka PANEER
❇ ONION BHAJI – czyli placuszki cebulowe
❇ DAL MAKHANI– Czarna soczewica w sosie śmietanowym
❇ KADAI PANEER – serek indyjski (wcześniej wykonany) z warzywami w sosie curry
❇ VEG PULAO – ryż Basmati z warzywami
▶️ Data: 26 Listopada 2020 (czwartek)
▶️ Start: 17:00 – 22.00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, 31-610 Kraków
?Dla każdego lampka wina. Istnieje również możliwość przyniesienia ze sobą swojego ulubionego ?
↪️Uwaga: zabierzcie ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego ?, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego ?
✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona.
W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednio duża ilość osób, zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl, zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu lub odwołania warsztatów.
❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Każdy biorący udział w zajęciach otrzyma przyłbicę ochronną oraz rękawiczki jednorazowe. Zobowiązany będzie również do dezynfekcji rąk przed, w trakcie, jak i po zakończeniu warsztatów. Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera. W naszym atelier będzie obowiązywać specjalny regulamin do wglądu na miejscu.
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
?Jak dojechać?
??? Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne Łukasza Ochaba” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.? Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
?? Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ”Miśnieńska”
???
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy ? ? ?
COOLinarium Team