INDYJSKI STREET FOOD
warsztaty kulinarne kuchni indyjskiej
Ulica… Street… Czy może सड़क? W każdym bądź razie, ulica w Indiach jest czymś więcej niż tylko droga, którą przemieszczają się mieszkańcy miast i wsi. Ulica tam, to miejsce wielkich kontrastów, bo tam spotyka się skrajna bieda ze skrajnym bogactwem. To tamta przestrzeń dla wielu jest,, aż” domem.
Ale na pewno jedno łączy tam wszystkich. Jedzenie…
Mały czy duży, bogaty czy biedny…. Każdy znajdzie tutaj dla siebie coś, co pozwoli mu na chwilę rozpieszczenia swojego podniebienia, zanurzając się w bogactwie aromatów tamtejszej kuchni…
Teraz każdy z Was może stać się częścią tej ulicy, każdy może poczuć choć przez chwilę jej smak i zapach, a wszystko to dzięki warsztatom kulinarnym, które poprowadzi sam Tapinder zwany Tapim. Tapi to Hindus mieszkający w Polsce, którą traktuje jak druga ojczyznę. Jest też jednym z ambasadorów kuchni indyjskiej, zapraszany do wielu programów telewizyjnych. Jak każdy Hindus kocha jeść, bo Jedzenie to część jego religii.
Dlatego 23 stycznia zapraszamy wraz z Tapim na wieczór z kuchnią indyjską w formie warsztatów. Tam wraz z Chefami Łukaszem i Jarkiem, Mistrz kuchni indyjskiej przygotuje wspólnie z uczestnikami najciekawsze propozycje indyjskiego street Food’u.
Będzie to:
VEG BIRYANI – jednogarnkowe danie – ryż z warzywami, który robi się sam!
VEG RAITA – dip jogurtowy z warzywami
CHAPATI – słynny indyjski placek śniadaniowy (ale nie tylko)
!ALOO GOBHI – potrawka z ziemniaków i kalafiora
BUTTER CHICKEN – kurczak w pomidorowo maślanym sosie z dodatkiem śmietanki
Serdecznie zapraszamy!
Data: 23.01.2020r., 17:00 – 22:00.
Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, 31-610 Kraków
Cena: 199 zł/1 os
349 zł/2 os
149 zł/1 os Karta Dużej Rodziny
Szczegóły, bilety oraz regulamin dostępne na www.coolinarium.pl
Informacja nr tel. 608 367 358 oraz 535 047 547