IDZIE GĘSINA NA ŚW. MARCINA
marcińskie warsztaty kulinarne
Gęsina oprócz walorów smakowych, to jedno z najzdrowszych mięs. I w dobie, gdzie z każdej strony słychać, że jedzenie mięsa i tłuszczy zwierzęcych jest niezdrowe, okazuje się, że w tym wszystkim jest jeden wyjątek…. Gęsina, ze wszystkimi jej podrobami i szlachetnym smalcem.
Tłuszcz z gęsi zawiera szereg dobroczynnych dla naszego zdrowia elementów – znajdziemy w nim m.in.: witaminy A, E i z grupy B oraz składniki mineralne (magnez, fosfor, potas, cynk i żelazo). Dlatego powinniśmy jadać gęsinę i to nie tylko okazjonalnie.
Mając to wszystko na uwadze przygotowaliśmy dla Was specjalne warsztaty kulinarne. W których tematem przewodnim będzie nasza polska gęsina i specjalności święta marcińskiego.
Pokażemy Wam jak marynować, przyrządzać i podawać gęsinę, co lubi, a czego nie lubi gęsie mięso itd.
W Menu Marcińskich warsztatów kulinarnych znajdzie się:
Podwędzany tatar z gęsi z podgrzybkowym musem i chipsami chlebowymi
Gulaszowa zupa z gęsich pipek
Gęsie nóżki duszone w ciemnym sosie z knedlem ziemniaczanym z czerwoną kapustką z nutą goździka
Białomakowe pierożki skropione migdałowym masłem z orzechami
Rogale marcińskie – tradycyjne poznańskie rogale z białomakowo – migdałowym nadzieniem
▶️ Zatem, już 13 listopada 2019 zapraszamy wszystkich na ucztę marcińską.
▶️ Start: godz. 17:00 – 22:00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, Kraków
▶️ Cena: KUP BILET on-line
199 zł/1 os
349 zł/2 os
149 zł/1 os z Kartą Dużej Rodziny
?? Idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ,”Miśnieńska”, do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
??? Uwaga: dostępne tylko 16 wejściówek
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy ???
COOLinarium Team