CREME DE LA CREME

warsztaty kulinarne kuchni francuskiej

?????? Witamy w świecie zmysłów i zapraszamy na kolejną wykwintną podróż do kulinarnej Francji – niepodważalnej królowej kuchni świata.
Do jej mądrości odwołują się wszyscy z każdego zakątka ziemi. To „Creme de la crème”, bo każde danie wymyślano tam z wielkim pietyzmem i namaszczeniem, łącząc składniki, wsłuchiwano się w naturę, a ona dawała to, co ma najlepsze. Cudowne produkty, różnorodność i charakter.
Z masła i śmietan uczyniono nośniki smaku, puentując nimi potrawy, a odrębność regionów sprawia, że Francja nigdy się nie znudzi kulinarnie. Każdy, kto jej raz posmakował, będzie chcieć więcej i więcej…
Pragnąc zaspokoić Wasze kulinarne żądze, Chef Łukasz Ochab, który już od dawna stara się przybliżać smaki tej kuchni, zaprasza na kolejne spotkanie z kuchnią francuską. Sam od ponad ćwierćwiecza zafascynowany jest francuskim spojrzeniem na gotowanie.
Do menu na te warsztaty zaprosił m.in. ślimaki… A ślimaki to Francja. Pyszne, soczyste, ociekające masłem. Czy to nie jest Creme de la crème?
Poznacie też smak najdroższego kawioru świata. Bo wbrew pozorom to nie kawior z jesiotra, a biały, perłowy kawior ze ślimaka nim jest. Znawcy twierdzą, że smakuje jak połączenie deszczowego lasu i grzybów leśnych. Brzmi magicznie prawda?

Zatem otwieramy spiżarnię w alzackiej, prowansalskiej czy też bordoleńkiej kuchni i zapraszamy na:

? Perłowy kawior ze ślimaka na carpaccio z małż św. Jakuba
? Escargots au beurre d’ail – aromatyczne ślimaki w gorącym maśle ziołowo-czosnkowym podawane z białym pieczywem
? Tarte flambée – alzacki specjał zwany „francuską pizzą” zapiekany z boczkiem i crème fraîche. Cudowny dodatek do zimnego piwa i białego wina
? Pot-au-feu – kwintesencja francuskiej kuchni znana już od końca XV wieku. Najbardziej znana jednogarnkowa i tu uwaga, dwudaniowa potrawa świata. Pełna soczystego mięsa i bogactwa warzyw
? Escalopes de veau à la crème – duszone w śmietanie kotlety cielęce
? Cannelés bordelais – duma bordoleńkiej kuchni. Niezwykłe ciastka w formie babeczek o aromatycznym waniliowo-rumowym miękiszu i skarmelizowanej skórce.

*** – warsztaty Premium

▶️ Data: 27 maja 2021 (czwartek)
▶️ Start: 17:00 – 22.00
▶️ Adres: COOLinarium – Atelier kulinarne, os. Tysiąclecia 85, 31-610 Kraków

↪️Uwaga: zabierzcie ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego ?, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego ?

✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona.
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/

WAŻNE: W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednia ilość osób lub zmienią się obostrzenia związane z sytuacją epidemiologiczną, zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu warsztatów lub zamiany biletów wstępu na vouchery, do wykorzystania przez jeden rok na dowolne wydarzenie.
❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19.

⛔ Uwaga: Warsztaty Premium *️⃣*️⃣*️⃣– zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl. Vouchery okazjonalne, kupony rabatowe, będą honorowane wyłącznie po uiszczeniu dopłaty różnicy cenowej.

?Jak dojechać?
??? Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi. ? Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
?? Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ”Miśnieńska”

??? Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547

Serdecznie zapraszamy ? ? ?
COOLinarium Team

 

Kup
Online!
Kup
Online!
Kup
online!

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji.

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną.


Źródło: wikipedia.org


Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij