W CIENIU ŚWIĘTEJ KROWY
warsztaty kulinarne kuchni indyjskiej
„W cieniu świętej krowy” – warsztaty kulinarne kuchni indyjskiej.
31 lipca nasze Atelier pragnie zaprosić na wyjątkowe, pełne wakacyjnych smaków i kolorów warsztaty kulinarne kuchni indyjskiej „W cieniu świętej krowy”.
Oryginalności temu wydarzeniu doda fakt, że warsztaty poprowadzi, Hindus z pochodzenia i Polak z wyboru, zakochany w swoim kraju, swojej kulturze, a przede wszystkim w swojej kuchni Tapi Sharma.
„Przez żołądek do serca” – tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą Tapi podbija nasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh. Po 10ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnia również do naszych domów.
Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej.
I tak, na najbliższe warsztaty Tapi przygotował następujące Menu:
✅ Omlet indyjski – czyli słynny omlet z filmu „Podróż na sto stóp”, dzięki któremu zmieniły się losy głównego bohatera
✅ Bread pakora – smażony chleb tostowy z farszem z ziemniaków. Klasyczna przekąska w każdym indyjskim domu
✅ Dhania Chutey – dip ze świeżej kolendry
✅ Wspólne gotowanie ryżu Basmati – Tapi zdradzi w czym tkwi sekret miękkiego i sypkiego ryżu
✅ Jeera rice – ryż podsmażany z kuminem
✅ Punjabi chole – cieciorka w sosie cebulowo-pomidorowym
✅ Dal Tadka – potrawka z żółtej soczewicy. Klasyk klasyków indyjskiej kuchni
✅ Na deser – Mango Lassi czyli jogurtowy napój z Mango
▶️ Data: 31 lipca 2020 (piątek)
▶️ Start: 17:00 – 22:00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, Kraków
Dla każdego lampka wina.
Istnieje również możliwość przyniesienia ze sobą swojego ulubionego
↪️Uwaga: zabierzcie ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego , to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego
✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona
❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Każdy biorący udział w zajęciach otrzyma przyłbicę ochronną oraz rękawiczki jednorazowe. Zobowiązany będzie również do dezynfekcji rąk przed, w trakcie, jak i po zakończeniu warsztatów.
Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera.
W naszym atelier będzie obowiązywać specjalny regulamin do wglądu na miejscu
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
Jak dojechać???
Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne Łukasza Ochaba” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.? Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ”Miśnieńska”.
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy
COOLinarium Team