W CIENIU ŚWIĘTEJ KROWY

warsztaty kulinarne kuchni indyjskiej

„W cieniu świętej krowy” – warsztaty kulinarne kuchni indyjskiej.
31 lipca nasze Atelier pragnie zaprosić na wyjątkowe, pełne wakacyjnych smaków i kolorów warsztaty kulinarne kuchni indyjskiej „W cieniu świętej krowy”.
Oryginalności temu wydarzeniu doda fakt, że warsztaty poprowadzi, Hindus z pochodzenia i Polak z wyboru, zakochany w swoim kraju, swojej kulturze, a przede wszystkim w swojej kuchni Tapi Sharma.
„Przez żołądek do serca” – tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą Tapi podbija nasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh. Po 10ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnia również do naszych domów.
Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej.

I tak, na najbliższe warsztaty Tapi przygotował następujące Menu:
Omlet indyjski – czyli słynny omlet z filmu „Podróż na sto stóp”, dzięki któremu zmieniły się losy głównego bohatera
Bread pakora – smażony chleb tostowy z farszem z ziemniaków. Klasyczna przekąska w każdym indyjskim domu
Dhania Chutey – dip ze świeżej kolendry
✅ Wspólne gotowanie ryżu Basmati – Tapi zdradzi w czym tkwi sekret miękkiego i sypkiego ryżu
Jeera rice – ryż podsmażany z kuminem
Punjabi chole – cieciorka w sosie cebulowo-pomidorowym
Dal Tadka – potrawka z żółtej soczewicy. Klasyk klasyków indyjskiej kuchni
✅ Na deser – Mango Lassi czyli jogurtowy napój z Mango

▶️ Data: 31 lipca 2020 (piątek)
▶️ Start: 17:00 – 22:00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, Kraków

Dla każdego lampka wina.
Istnieje również możliwość przyniesienia ze sobą swojego ulubionego

↪️Uwaga: zabierzcie ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego , to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego
✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona
❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Każdy biorący udział w zajęciach otrzyma przyłbicę ochronną oraz rękawiczki jednorazowe. Zobowiązany będzie również do dezynfekcji rąk przed, w trakcie, jak i po zakończeniu warsztatów.
Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera.
W naszym atelier będzie obowiązywać specjalny regulamin do wglądu na miejscu
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/

 

Jak dojechać???
Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne Łukasza Ochaba” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.? Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ”Miśnieńska”.

Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy
COOLinarium Team

Kup
Online!
Kup
Online!
Kup
online!

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji.

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną.


Źródło: wikipedia.org


Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij