BONJOUR, MON AMOUR! –
czyli masło maślane - warsztaty kuchni francuskiej, cz. I
Bonjour, mon amour! – czyli masło maślane
…na początku było masło, potem było masło i na końcu też było masło…
A teraz zamknijcie oczy i wyobraźcie sobie masło, i tylko masło i wszędzie masło. Widzicie już?
Jeśli tak, to jesteście we Francji, gdzieś w Paryżu, a jak ktoś woli w małej malowniczej, prowansalskiej miejscowości… Bo gdzie jak nie we Francji, masło to jeden z najważniejszych składników kuchni. Właśnie ten klimat postaramy się przenieść na najbliższe spotkanie.
Już 19 lutego 2018r. rozpoczynamy cykl warsztatów kuchni francuskiej, na których poznacie techniki bastowania, dowiecie się czym jest deglasowanie i reakcja Millarda.
Na naszych najbliższych maślanych warsztatach przygotujecie aksamitną zupę vichyssoise, sałatkę z kozim serem, aromatyczny stek Chateaubriand z sosem bearneńskim i ziemniaczkami gratin, quiche lorraine i lody lawendowe.
Zapraszamy do wspólnego gotowania!
COOLinarium
Adres: Klub Feniks, ul. Jana 2, Kraków
Termin: 19.02.2018 (poniedziałek), godz. 17:00 – 22:00
Cena warsztatów: 199 zł/1 os, 350 zł/2 os – KUP BILET on-line
W przypadku nie zgłoszenia się wymaganej liczby osób zastrzegamy sobie prawo zmiany terminu lub odwołania warsztatów. Szczegółowy Regulamin warsztatów dostępny jest na stronie www.coolinarium.pl.