Bonjour, mon amour! – czyli masło maślane
warsztaty kulinarne kuchni francuskiej?? ?? ?? Bonjour, mon amour! – czyli masło maślane
…na początku było masło, potem było masło i na końcu też było masło…
A teraz zamknijcie oczy i wyobraźcie sobie masło, i tylko masło i wszędzie masło. Widzicie już?
Jeśli tak, to jesteście we Francji, gdzieś w Paryżu, a jak ktoś woli w małej malowniczej, prowansalskiej miejscowości… Bo gdzie jak nie we Francji, masło to jeden z najważniejszych składników kuchni. Właśnie ten klimat postaramy się przenieść na najbliższe spotkanie, na którym między innymi poznacie techniki bastowania, dowiecie się czym jest deglasowanie i reakcja Millarda.
Warsztaty poprowadzi Chef Łukasz Ochab.
W zacnym maślanym menu znajdzie się:
✅ vichyssoise – aksamitny krem z porów z grzanką maślaną
✅ Sałatka „La Forét” — maślane boczniaki z jarmużem, chipsem bekonowym i jajkiem „poche“
✅ aromatyczny stek Chateaubriand z sosem bearneńskim i ziemniaczkami gratin
✅ quiche lorraine – słynny lotaryński kruchy placek, zapiekany z serem gruyére
✅ lody lawendowe z crustem orzechowym
?Dla każdego lampka wina.
Istnieje również możliwość przyniesienia ze sobą swojego ulubionego ?
❗❗❗Uwaga: przynieście ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego ?, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego
▶️ Data: 16 października 2020 (piątek)
▶️ Start: godz. 17:00 – 22:00
Lub
▶️ Data:17 października 2020 (sobota)
▶️ Start: godz. 14:00 – 19:00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne,
os. Tysiąclecia 85,
31-610 Kraków
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona
❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Każdy biorący udział w zajęciach otrzyma przyłbicę ochronną oraz rękawiczki jednorazowe. Zobowiązany będzie również do dezynfekcji rąk przed, w trakcie, jak i po zakończeniu warsztatów. Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera. W naszym atelier będzie obowiązywać specjalny regulamin do wglądu na miejscu.
???Jak dojechać???
? Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne Łukasza Ochaba” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.? Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
?? Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ,”Miśnieńska”.
??? Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy do wspólnego gotowania
COOLinarium Team ???