MU KRATHA
grillowe warsztaty kulinarne kuchni tajskiej








Zakończymy ją bardzo egzotycznie, bo na plenerowym tajskim grillu Mu Kratha.
Mu Kratha dosłownie po tajsku oznacza „świnia na patelni” i przypomina połączenie koreańskiego grilla i chińskiego „gorącego” garnka. Grillować po tajsku będziemy przy użyciu oryginalnych rusztów grillowych z rynną na bulion, gdzie smaży się i gotuje jednocześnie. Kawałki mięs i ryb pokrojone cieniutko, na jeden kęs, obracamy na ruszcie przy użyciu pałeczek lub widelcem. W bulionie gotujemy grzyby, warzywa, pierożki.
Jak sama mówi, przegotowała setki godzin z Tajami prowadzącymi restauracje z kuchnią domową. Później sama zaczęła organizować warsztaty kulinarne dla polskich turystów.
O składnikach, daniach i zwyczajach związanych z jedzeniem w Tajlandii mogłaby opowiadać godzinami. Swoje warsztaty wzbogaca historiami i opowieściami o tym orientalnym kraju.
Więcej szczegółów zajedziecie na profilu @gotujemy.po.tajsku








– karkówka
– rostbef
– kurczak (satay) – różne kawalki kurczaka bez kości
– krewetki
– małże
– filet białej ryby ze skórą
– tofu

– pikantna

– kapusta biała
– marchew
– kukurydza
– grzyby enoki świeże
– zielony seler (natka i łodygi)
– zielona pietruszka
– mięta
– kolendra
– szpinak
– kalarepka
– pomidory koktajlowe



A jeżeli będziecie mieć ochotę na coś więcej, istnieje możliwość przyniesienia ulubionych napojów we własnym zakresie

















Dojazd za pomocą Mapy Google po wpisaniu Ochabówka by Rodos, Wola Filipowska



COOLinarium Team