W indyjskiej restauracji
i zasada prawej ręki
To już kolejne warsztaty poświęcone tej pełnej aromatycznych przypraw i kolorów kuchni. Tym razem zakosztujecie dań podawanych w indyjskich restauracjach w Dhali, Bombaju czy Delhi.
I jak sami wiecie Indie to miłość i szacunek do jedzenia, darów natury, ale wszystko obwarowane jest też pewnymi zasadami, jak reguła prawej ręki. A o tym wszystkim opowie Wam Tapi Sharma, charyzmatyczny Hindus, z wielkim poczuciem humoru i dystansem do samego, od wielu lat mieszkający w Polsce, właściciel wielu indyjskich restauracji, ekspert kulinarny, którego możecie zobaczyć w programach telewizyjnych.
Przygotowując wraz z Tapim jego autorskie dania, słuchając wielu ciekawych anegdot, przeniesiecie się na parę godzin do kolorowych Indii, gdzie ogarnie Was przyprawowy zawrót głowy ?️?
??? Menu warsztatowe:
❇ Robienie słynnego indyjskiego serka PANEER
❇ ONION BHAJI – czyli placuszki cebulowe
❇ DAL MAKHANI– Czarna soczewica w sosie śmietanowym
❇ KADAI PANEER – serek indyjski (wcześniej wykonany) z warzywami w sosie curry
❇ VEG PULAO – ryż Basmati z warzywami
Wszystko to przygotujcie na 5-godzinnych warsztatach pod okiem Tapiego.
Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, Kraków
Termin: 12.09.2019r. (czwartek), godz. 17:00
Cena: 199 zł/1 os, 349 zł/2 os, 149 zł/1 os z Kartą Dużej Rodziny KUP BILET on-line
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacje i zapytania na ? kontakt@coolinarium.pl
☎ 608 367 358 ☎ 535 047 547
Zapraszamy!
COOLinarium Team