THAI STORY

warsztaty kulinarne kuchni tajskiej

🇹🇭🏯🍜🥡🙏 W podróżach kulinarnych po kuchniach świata, nie może zabraknąć jednej z najbardziej charakterystycznych i orientalnych, kuchni Tajów.🇹🇭🇹🇭🇹🇭
Dlatego też nasze atelier przygotowało cykl warsztatów kulinarnych kuchni tajskiej. Poznacie na nich najsłynniejsze dania, ale nie zabraknie również bardziej wyszukanych i mniej znanych, pochodzących z różnych zakątków tego pięknego kraju.

Na warsztatach nauczycie się kilku niebanalnych potraw kuchni południowej Tajlandii. Wszystkie dania przygotujecie z produktów dostępnych w Polsce i możliwych do odtworzenia w domu.

Będziecie kroić, siekać, obierać, skórować, wyciskać, obtaczać, mieszać, miażdżyć, gotować, smażyć.
Wszystko pod czujnym okiem prowadzącej, która opowie Wam mnóstwo ciekawych historii dotyczących tajskiego jedzenia: od sposobu przygotowania, poprzez sposoby jedzenia i rytuały rodzinne.
Jako bonus 1001 opowieści z Tajlandii – nie ma pytań zakazanych! 🙂

Arkana kuchni tajskiej zgłębicie dzięki prowadzącej Małgorzacie Paulo, mieszkającej ponad 13 lat na Phuket. Żyjąc tam zakochała się w lokalnej kuchni, dogłębnie poznając tamtejsze smaki i tajniki, przekazywane jej przez rodowitych Tajów, odwiedzając niezliczoną ilość lokalnych bazarów i targowisk.
Jak sama mówi, przegotowała setki godzin z Tajami prowadzącymi restauracje z kuchnią domową. Później sama zaczęła organizować warsztaty kulinarne dla polskich turystów.
O składnikach, daniach i zwyczajach związanych z jedzeniem w Tajlandii mogłaby opowiadać godzinami. Swoje warsztaty wzbogaca historiami i opowieściami o tym orientalnym kraju.
Więcej szczegółów znajdziecie na profilu @gotujemy.po.tajsku

Menu warsztatów:
✅Yum Som-O Sałatka z grapefruita ยำส้มโอ
Soczysta, lekka, słodko-kwaśno-pikantna sałatka z grapefruita z krewetkami i świeżymi ziołami.
✅Gai Pad Med Mamuang Hima Pan Kurczak z nerkowcami ไก่ผัดเม็ดมะม่วงหิมพานต์
Łagodny, chrupiący kurczak z warzywami i prażonymi nerkowcami w sosie tamaryndowym.
✅Pad Ka Prao – smażona wieprzowina z bazylią i chili, z jajkiem sadzonym ผัดกะเพรา
Najpopularniejsze tajskie danie na lunch, delikatnie pikantne, podawane z ryżem i jajkiem sadzonym smażonym po tajsku.
✅Czerwone curry z dynią แกงเผ็ดไก่ฟักทอง
Sezon dyniowy w Tajlandii trwa cały rok, ale w Polsce to najbardziej jesienne curry – kremowe, lekko słodkie, rozgrzewające na chłodne wieczory.
✅Roti z bananem โรตีกล้วยหอม
Ulubiony deser zarówno Tajów jak i turystów – chrupiący naleśnik, polany czekoladą, mlekiem skondensowanym i posypany cukrem -jak słodzić, to po tajsku.

W cenie szkolenia:
– produkty i szkolenie wg agendy
– materiały szkoleniowe w formie papierowej oraz plików PDF
– opowieści o Tajlandii bez limitu😉

♻️♻️♻️ Dania brane na wynos: dbamy o środowisko, dlatego jeśli przewidujesz, że weźmiesz jakieś potrawy do domu, przynieś ze sobą wielorazowy pojemnik – jeden lub kilka, szczelnie zamykane.

Wszyscy uczestnicy otrzymają fartuchy robocze, ale i tak rekomendujemy założenie ubrania, które mogą się pochlapać trudno spieralnym curry.

⚠️⚠️⚠️*** Warsztaty Premium – zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl vouchery okazjonalne, kupony rabatowe, będą honorowane wyłącznie po uiszczeniu dopłaty różnicy cenowej.

▶️ Data: 22 października 2021 (piątek)
▶️ Start: 17:00 – 22:00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne”, os. Tysiąclecia 85, 31-610 Kraków

❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19.

✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/

🔻🔻🔻Jak dojechać???
🚙 Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google COOLinarium – atelier kulinarne Kraków i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.😉 Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.

🚍🚋 Istnieje też autobusowe i tramwajowe połączenie z centrum miasta. 100 metrów od naszego atelier znajduje się przystanek Miśnieńska
📢📢📢
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547

Serdecznie zapraszamy 👌👌👌
COOLinarium Team

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji.

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną.


Źródło: wikipedia.org


Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij