TAK SMAKUJE SŁOŃCE

warsztaty kulinarne kuchni greckiej

🇬🇷🍷🍶 W marcu, wiosennie możemy już zacząć przygotowywać się do nadchodzącego lata.
A lato to słońce, a słońce to Grecja i jej kuchnia 🇬🇷 😊. Uznawana za jedną z najsmaczniejszych i prostych kuchni świata. Smaki tej kuchni nie wywodzą się ze skomplikowanych receptur, lecz z doskonałych jakościowo, skąpanych w słońcu produktów.
W Grecji gotuje się spontanicznie i intuicyjnie w oparciu o przekazywaną z pokolenia na pokolenie, rodzinną tradycję.
Widoczne naleciałości innych kuchni są pieczołowicie ukrywane przez Greków przed światem, nadając im rodzime nazwy, jak i formy podania. Nawet „kawa po turecku“ w Grecji nosi nazwę „kawy po grecku“ 😉
Na kulinarną podróż do słonecznej kuchni greckiej zaprasza Chef Łukasz Ochab .
Podczas warsztatów powspominamy minione lata, kiedy niczym nieskrępowani oddawaliśmy się rozkoszom kulinarnym Grecji.

W słonecznym menu znajdzie się:
✅ Lagana – płaski chlebek z sezamową posypką
✅ Taramosalata – aksamitny mus z rybiej ikry podany z karczochami i laganą
✅ Choriatiki Salata, co w Grecji oznacza po prostu wiejska sałatka – poza Grecją – znana jako „grecka”😉. Jedna z najbardziej znanych sałatek na świecie. Niby bardzo prosta, ale… często profanowana przez różne dodatki. Jej tajemnica dlatego tkwi w składnikach, 12 lub 13. A jakich, zobaczycie i ocenicie. Podamy ją z laganą.
✅ Moussaka – grecka, a może lepiej będzie rzec bałkańska zapiekanka z pieczonych bakłażanów i mielonego mięsa, wieńczona serowym beszamelem. W samej Grecji występująca w wielu odmianach, którą jedną z nich przybliży Wam Chef Łukasz. To jego jedna ze specjalności, której smak jak sam powtarza, tkwi w odpowiednim połączeniu kilku istotnych przypraw.
✅ Dorada na kolorowym kuskusie z pastą z sera owczego, orzeźwiona jogurtem cytrynowo-miętowym
✅ Kurabiedes – kruche ciasteczka maślano – migdałowe

▶️ Data: 03 marca 2022 (czwartek)
▶️ Start: 17:00 – 22.00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, 31-610 Kraków

🍷Dla każdego lampka wina. Istnieje również możliwość przyniesienia ze sobą swojego ulubionego 😉

↪️Uwaga: zabierzcie ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego 😊, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego 😉

✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona.
W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednio duża ilość osób, zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl, zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu lub odwołania warsztatów.

❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19.

ℹ️ℹ️ℹ️ BILETY dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/

🔄Jak dojechać?
🚗🚗🚗 Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne Łukasza Ochaba” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.😊 Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.

🚋🚌 Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ”Miśnieńska”

📢📢📢
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547

Serdecznie zapraszamy 👌 👌 👌
COOLinarium Team

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji.

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną.


Źródło: wikipedia.org


Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij