SUPRA, TAMADA...

warsztaty kulinarne kuchni gruzińskiej

🇬🇪🇬🇪🇬🇪 💂‍♂️💂‍♀️ 28 października 2020 zapraszamy na kulinarną podróż do niezwykle gościnnego kraju jakim jest Gruzja 🇬🇪.
Supra, tamada to synonimy dobrej gruzińskiej biesiady, która rządzi się swoimi prawami i rytuałami, a słynne toasty stanowią jej nieoderwalną część. Gruzja to kraj morza, wina i jedzenia, o tym wszystkim, podczas warsztatów, opowiadać będzie nasz gość Gagik Grigoryan. Wielki pasjonata, szeroko pojętej kuchni kaukaskiej, w tym gruzińskiej i ormiańskiej. Tradycję gotowania łączy z niekonwencjonalnością, dodając swój pierwiastek autorski.
Menu gruzińskiej kolacji:
✅ Pchali z burakiem – warzywa mieszane w paście z
orzechów włoskich razem z przyprawami gruzińskimi (uccho-suneli, chmieli-suneli,
szafran imieretyński), świeżą kolendrą i pestkami granatu.
✅ Roladki z bakłażanów – grillowany bakłażan podawany razem z pastą z orzechów włoskich, świeżą kolendrą, przyprawami i pestka i granatu.
✅ Chaczapuri po imeretyńsku i megrelsku –
drożdżowy placek z serem typu sulguni .
✅ Tolma – zmielone mięso Wołowo – wieprzowe zawijane w liście winogrona podawane z sosem czosnkowym.
✅ Czurczchela – nadziewany na nitce orzech laskowy moczony w czekoladzie lub pelamushi
▶️ Data: 28 października 2020 (środa)
▶️ Start: godz. 17:00 – 22:00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, Kraków

🍷Dla każdego lampka wina. Istnieje również możliwość przyniesienia ze sobą swojego ulubionego 😉
↪️Uwaga: zabierzcie ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego 😊, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego 😉
✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona.
W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednio duża ilość osób, zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl, zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu lub odwołania warsztatów.
❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Każdy biorący udział w zajęciach otrzyma przyłbicę ochronną oraz rękawiczki jednorazowe. Zobowiązany będzie również do dezynfekcji rąk przed, w trakcie, jak i po zakończeniu warsztatów. Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera. W naszym atelier będzie obowiązywać specjalny regulamin do wglądu na miejscu.
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
🔄Jak dojechać?
🚗🚗🚗 Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne Łukasza Ochaba” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.😊 Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
🚋🚌 Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ”Miśnieńska”
📢📢📢
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy 👌 👌 👌
COOLinarium Team

 

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji.

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną.


Źródło: wikipedia.org


Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij