SŁODKI ŚWIAT BOŻEGO NARODZENIA

świąteczne warsztaty cukiernicze

🌲🍩🍪🌲Świąteczne warsztaty cukiernicze z cyklu Bella Cia(ch)o! 09 Grudnia 2020
Święta, czas, w którym nasze kuchnie zaczynają tętnić życiem, przenikają zapachami, a My prześcigamy się w pomysłach, czym w tym roku zaskoczyć naszą rodzinę.
Dlatego dla wszystkich miłośniczek i miłośników słodkości, Atelier kulinarne COOLinarium przygotowało „Słodki Świat Bożego Narodzenia” z cyklu warsztaty cukiernicze „Bella Cia(ch)o”🍭🍨🧁🍰🎂🥮
Na tych wyjątkowych świątecznych warsztatach poznacie najciekawsze słodkie propozycje z całego świata. Nie zabraknie norymberskich pierników, których smak zna cały świat z jarmarków świątecznych, będzie bajkowe ciasto rodem z Francji w kształcie drewnianego polana, czy włoska babka bożonarodzeniowa pełna kolorowych owoców.
Te i wiele innych słodkości własnoręcznie przygotujecie jak w najlepszych cukierniach pod okiem Chefa Łukasza, którego od zawsze fascynowaly dzieła klasyki cukierniczej.
Sprawdzone, oryginalne przepisy będziecie mogli odtwarzać w Waszych domowych kuchniach. Po zakończeniu cukierniczych zmagań, każdy zabierze słodki pakunek do domu, aby przy kawie następnego dnia, móc delektować się smakołykami.

Propozycje świątecznych słodkości:
✅ Elisenlebkuchen – cudownie miękkie, migdałowo – orzechowe pierniczki, glazurowane lukrem i czekoladą, znane z jarmarków bożonarodzeniowych już od XIV wieku.
✅ Mohnplunder – makowo – cynamonowe ślimaczki z ciasta duńskiego w pomadzie śmietankowej.
✅ Panettone – włoskie ciasto w kształcie babki z fermentowanego ciasta drożdżowego z bakaliami o ultra puszystym miękiszu.
✅ Bûche de Noël – francuskie ciasto w formie rolady biszkoptowej z kremem maślanym Grand Marnier, do złudzenia przypominające pień drzewa, stąd nazwa „bożonarodzeniowe polano”.
✅ Christmas Croquembouche – delikatne ptysie wypełnione crème pâtissière, składane w formę choinki, dekorowanej karmelowymi włosami anielskimi. Cudowna i kusząca dekoracja świątecznego stołu, „chrupiąca w ustach”.
✅ Turron z Alicante – hiszpański biały nugat z migdałami i orzechami laskowymi.

❗❗❗Uwaga: przynieście ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego 😉, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego😉

▶️ Data: 09 Grudnia 2020 (środa) LUB
▶️ Data: 18 Grudnia 2020 (piątek)

▶️ Start: godz. 17:00 – 22:00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, 31-610 Kraków
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona

❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Każdy biorący udział w zajęciach otrzyma przyłbicę ochronną oraz rękawiczki jednorazowe. Zobowiązany będzie również do dezynfekcji rąk przed, w trakcie, jak i po zakończeniu warsztatów. Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera. W naszym atelier będzie obowiązywać specjalny regulamin do wglądu na miejscu.

🔻🔻🔻Jak dojechać???
🚙 Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google „COOLinarium – atelier kulinarne Łukasza Ochaba” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.😉 Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
🚎🚍 Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ,”Miśnieńska”.

📢📢📢 Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy
COOLinarium Team 👌👌👌

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji.

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną.


Źródło: wikipedia.org


Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij