Odyseja kulinarna po morzach i oceanach zmysłów

Odsłona I – Toskania moja wielka włoska miłość

COOLinarium – Atelier Kulinarne Łukasza Ochaba, to kontynuacja projektu „Cook Professional – Mobilna Akademia Smaku”, którą ponad 10 lat temu współtworzył Łukasz Ochab.
Tak jak wtedy, tak i dziś inspirowany nowymi smakami kuchni świata oraz mailami od uczestników, postanowił powrócić ze szkoleniami, na których zarówno amatorzy jak i profesjonaliści będą mogli czynnie udoskonalać swój kulinarny warsztat, dlatego też stworzył COOLinarium, bo jak sam mówi… „Gotowanie jest COOL!”.

Zespół COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba ma zaszczyt zaprosić na pierwszą odsłonę warsztatów kulinarnych z cyklu ”Odyseja kulinarna po morzach i oceanach zmysłów”.
Kulinarną przystanią Chef’a Łukasza Ochaba i jego zespołu COOLinarium będzie kuchnia Toskanii, gdyż jak sam twierdzi, wszystko co prawdziwie włoskie na talerzu wywodzi się z „Toskanii – mojej Wielkiej włoskiej miłości”. Podczas 5-godzinnych warsztatów przybliży uczestnikom arkana tej pięknej kulinarnie krainy.
Grupa max 20-osobowa zostanie podzielona na mniejsze zespoły, w których każda osoba będzie mogła czynnie wziąć udział w przygotowaniu szlagierów kulinarnych Toskanii.
W menu znajdzie się ręcznie robiony makaron „Pici”, niespotykany w żadnym innym regionie Włoch, przepis na pizzę, którą każdy będzie mógł odtworzyć w warunkach domowych, a smak nie będzie odbiegał od tego z pizzerii. Będzie również sałatka autorska Chef’a, która łączy wszystkie smaki Toskanii. Pod okiem Chef’a i jego zespołu nauczycie się przygotowywać risotto i wiele innych propozycji kuchni włoskiej (co pozostanie tajemnicą do dnia warsztatów). Wszystko z najwyższej jakości oryginalnych włoskich produktów.
Zajęcia praktyczne poprzedzone będą krótką prelekcją pełną anegdot i prezentacją multimedialną. Całość uwieńczona zostanie wspólną degustacją, ze smakowaniem włoskiego wina włącznie, a każdy uczestnik otrzyma materiały szkoleniowe, w których znajdzie receptury na wykonywane dania.

Warsztaty odbędą się w Krakowie, Klub Feniks, ul. Jana 2
godz. 17:00 – 22:00, w terminie 13.11.2017 (poniedziałek)

Cena warsztatów: 199 zł / 1 os

Zgłoszenia prosimy przesyłać na adres kontakt@coolinarium.pl.
W temacie maila proszę wpisać datę warsztatów oraz imię i nazwisko uczestnika (w przypadku zgłaszania większej ilości osób – proszę dopisać ilość osób oraz osoba zgłaszająca).

Wpłaty prosimy dokonywać na podany nr konta: 58 1050 1445 1000 0092 3523 4656 ING Bank Śląski S.A.
Jest to warunek konieczny do wprowadzenia na listę uczestników (liczba miejsc ograniczona, decydować będzie kolejność zgłoszeń).

Potwierdzenie wpłaty proszę przesłać na adres: kontakt@coolinarium.pl (bardzo prosimy, aby potwierdzenie zawierało w opisie imię i nazwisko uczestnika warsztatów).

W przypadku nie zgłoszenia się wymaganej liczby osób zastrzegamy sobie prawo zmiany terminu lub odwołania warsztatów. Szczegółowy Regulamin warsztatów dostępny jest na stronie www.coolinarium.pl.

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji.

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną.


Źródło: wikipedia.org


Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij