MORZE WINA I JEDZENIA

warsztaty kulinarne kuchni gruzińskiej

🇬🇪🇬🇪🇬🇪 💂‍♀️💂‍♀️💂‍♀️🍷🍷🍷Co powiecie na listopadowy wieczór w naszym atelier, aby kolejny raz móc delektować się gruzińską kuchnią?
Smakosze wiedzą o czym mowa, to morze wina i jedzenia, które Gruzini doprowadzili do perfekcji, wyciągając z otaczającej przyrody wszystko, co najlepsze. Ich wierność tradycji stołu oraz celebracji chwil winem, znane są na całym świecie.

Posmakujmy Gruzji podczas warsztatów kulinarnych prowadzonych przez naszego gościa Gagika Grigoryana, z którym wspólnie przygotujecie tradycyjne potrawy tamtej kuchni.
Miedzy innymi:
Chinkali – pierożki gruzińskie w kształcie sakiewki z nadzieniem
wieprzowo-wołowym z własnym bulionem w środku.
Chinkali wegetariańskie – pierożki gruzińskie w kształcie sakiewki z nadzieniem serowym, z ziemniakami lub czerwoną fasolką
Lula Kebab – grillowane mielone mięso wołowo-wieprzowe zawijane w lawasz z kolendrą i cebulą.
Sałatka z grillowanych warzyw – mix grillowanych bakłażanów, papryczki i marchewki wymieszana ze świeżą kolendrą, cebulą i czosnkiem.
Pelamushi – deser, coś pomiędzy galaretką a budyniem z mąki kukurydzianej i pszennej gotowany ze świeżym sokiem z winogron

▶️ Data: 24 Listopada 2020 (wtorek)
▶️ Start: 17:00 – 22.00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, 31-610 Kraków
🍷Dla każdego lampka wina. Istnieje również możliwość przyniesienia ze sobą swojego ulubionego 😉
↪️Uwaga: zabierzcie ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego 😊, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego 😉

✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona.
W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednio duża ilość osób, zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl, zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu lub odwołania warsztatów.
❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Każdy biorący udział w zajęciach otrzyma przyłbicę ochronną oraz rękawiczki jednorazowe. Zobowiązany będzie również do dezynfekcji rąk przed, w trakcie, jak i po zakończeniu warsztatów. Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera. W naszym atelier będzie obowiązywać specjalny regulamin do wglądu na miejscu.
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/

🔄Jak dojechać?
🚗🚗🚗 Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne Łukasza Ochaba” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.😊 Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
🚋🚌 Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ”Miśnieńska”

📢📢📢
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy 👌 👌 👌
COOLinarium Team

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji.

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną.


Źródło: wikipedia.org


Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij