KOREAŃSKI STREET FOOD

warsztaty kulinarne kuchni koreańskiej

🇰🇷 🇰🇷 🇰🇷 Azjatycka podróż w naszym atelier trwa nadal. Tym razem przeniesiemy się na koreańską ulicę, bo jak wiadomo wszystkim, najlepszym sposobem na poznanie lokalnej kuchni jest uliczne jedzenie. Jedzenie, które rządzi się swoimi prawami. A najważniejszym jest prawo do świeżości i rozkoszy podniebienia.
Street Food koreański jest właśnie taki i dzięki temu jest jednym z najsłynniejszych na świecie. Różnorodność smaków i koloryt jedzenia skierowana jest nie tylko do turystów, a przede wszystkim do mieszkańców. To tam za niewielkie pieniądze mogą zajadać się przysmakami swojej kuchni.
Nie ważne czy to ulice Seulu czy też mniejszych miast. Na każdej trafić możemy na budki, kramy oferujące między innymi kimbaby (koreańskie wersje sushi), ale jak bardzo różniące się dzięki dodatkom, od japońskich rolek, bo tam w środku najczęściej znajdziemy jajka, boczek, wolowinę czy też kotlety wieprzowe. Nie zabraknie też kimchi, narodowego specjału Korei.
Na przechadzkę po smakach koreańskiej ulicy zabierze Was Chef Inessa Kim. Koreanka od lat mieszkająca w Polsce. Uczestniczka kulinarnego programu „Top Chef”. Autorka książki o kuchni koreańskiej. Ekspert ds kuchni azjatyckich zapraszany do wielu programów telewizyjnych i radiowych.

A oto Street Food’owe menu Inessy:
Eomuk – kotleciki z ciasta rybnego („koreańskie hot-dogi”)
Kimbab – „koreańskie sushi” rolki z ryżem z różnymi nadzieniami (warzywa, wołowina, wieprzowina)
Mandu – słynne koreańskie pierożki na kilka sposobów
Hotteok – placki drożdżowe ze słodkim nadzieniem
✅ Do tego wszystkiego morze KIMCHI.🥬 🥕

Większość przepisów pochodzi z nowego wydania książki Inessy „Koreański ferment”. Na miejscu będzie możliwość jej zakupu wraz z autografem i dedykacjami autorki 😉

Warsztaty Kulinarne:
▶️ 31 maja 2021 (poniedziałek) godz. 17.00 – 22.00
▶️Organizator: COOLinarium – atelier kulinarne
▶️ Adres: os. Tysiąclecia 85, 31-610 Kraków,
▶️ Prowadzący: Inessa Kim

✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona. WAŻNE: W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednia ilość osób lub zmienią się obostrzenia związane z sytuacją epidemiologiczną, zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu warsztatów lub zamiany biletów wstępu na vouchery, do wykorzystania przez jeden rok na dowolne wydarzenie.

❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19.

✳️✳️✳️ Bilety oraz vouchery dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/

🔄Jak dojechać?
🚗🚗🚗 Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne Łukasza Ochaba” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.😊
Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
🚋🚌 Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ”Miśnieńska”

📢📢📢 Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547

Serdecznie zapraszamy, do wspólnego gotowania👌 👌 👌
COOLinarium Team👍🏻💪

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji.

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną.


Źródło: wikipedia.org


Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij