W INDYJSKIEJ RESTAURACJI I ZASADA PRAWEJ RĘKI

warsztaty kulinarne kuchni indyjskiej

Witamy serdecznie 😊 i 26 listopada 2020 o godz. 17.00 zapraszamy wszystkich zainteresowanych pasjonatów gotowania na spotkanie z kuchnią indyjską.
To kolejne już warsztaty poświęcone tej pełnej aromatycznych przypraw i kolorów kuchni. Tym razem zakosztujecie dań podawanych w indyjskich restauracjach w Dhali, Bombaju czy Delhi.
I jak sami wiecie Indie to miłość i szacunek do jedzenia, darów natury, ale wszystko obwarowane jest też pewnymi zasadami, jak reguła prawej ręki.
A o tym wszystkim opowie Wam Tapi Sharma, charyzmatyczny Hindus, z wielkim poczuciem humoru i dystansem do samego, od wielu lat mieszkający w Polsce, właściciel wielu indyjskich restauracji, ekspert kulinarny, którego możecie zobaczyć w programach telewizyjnych.
Przygotowując wraz z Tapim jego autorskie dania, słuchając wielu ciekawych anegdot, przeniesiecie się na parę godzin do kolorowych Indii, gdzie ogarnie Was przyprawowy zawrót głowy 🌶️😉

🍲🥗🍽 Menu warsztatowe:
❇ Robienie słynnego indyjskiego serka PANEER
ONION BHAJI – czyli placuszki cebulowe
DAL MAKHANI– Czarna soczewica w sosie śmietanowym
KADAI PANEER – serek indyjski (wcześniej wykonany) z warzywami w sosie curry
VEG PULAO – ryż Basmati z warzywami

▶️ Data: 26 Listopada 2020 (czwartek)
▶️ Start: 17:00 – 22.00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, 31-610 Kraków
🍷Dla każdego lampka wina. Istnieje również możliwość przyniesienia ze sobą swojego ulubionego 😉
↪️Uwaga: zabierzcie ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego 😊, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego 😉
✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona.
W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednio duża ilość osób, zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl, zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu lub odwołania warsztatów.
❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Każdy biorący udział w zajęciach otrzyma przyłbicę ochronną oraz rękawiczki jednorazowe. Zobowiązany będzie również do dezynfekcji rąk przed, w trakcie, jak i po zakończeniu warsztatów. Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera. W naszym atelier będzie obowiązywać specjalny regulamin do wglądu na miejscu.
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/

🔄Jak dojechać?
🚗🚗🚗 Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne Łukasza Ochaba” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.😊 Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
🚋🚌 Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ”Miśnieńska”

📢📢📢
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy 👌 👌 👌
COOLinarium Team

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji.

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną.


Źródło: wikipedia.org


Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij