INDYJSKI STREET FOOD

warsztaty kulinarne kuchni indyjskiej

✳️ 🇮🇳 ✳️🇮🇳✳️ Ulica… Street… Czy może सड़क? W każdym bądź razie, ulica w Indiach jest czymś więcej niż tylko droga, którą przemieszczają się mieszkańcy miast i wsi. Ulica tam to miejsce wielkich kontrastów, bo tam spotyka się skrajna bieda ze skrajnym bogactwem. To tamta przestrzeń dla wielu jest,, aż” domem.
I jedno tam, łączy wszystkich. To Jedzenie…
Mały czy duży, bogaty czy biedny…. Każdy znajdzie tutaj dla siebie coś, co pozwoli mu na chwilę rozpieszczenia swojego podniebienia, zanurzając się w bogactwie aromatów tamtejszej kuchni…
W naszym Atelier, każdy z Was może stać się częścią tej ulicy, każdy może poczuć choć przez chwilę jej smak i zapach, a wszystko dzięki warsztatom kulinarnym, które poprowadzi sam Tapinder zwany Tapim.
Tapi to Hindus mieszkający w Polsce, która traktuje jak druga ojczyznę. Jest też jednym z ambasadorów kuchni indyjskiej, zapraszany do wielu programów telewizyjnych. Jak każdy Hindus kocha jeść, bo Jedzenie to część jego religii.
Dlatego zapraszamy wraz z Tapim na wieczór z kuchnią indyjską w formie warsztatów. Tam wraz z Chefem Łukaszem i przy Waszej pomocy, Mistrz kuchni indyjskiej przygotuje wspólnie z uczestnikami najciekawsze propozycje indyjskiego Street Food’u .

Będzie to:
✅ VEG BIRYANI – jednogarnkowe danie – ryż z warzywami, który robi się sam!
✅ VEG RAITA – dip jogurtowy z warzywami
✅ CHAPATI – słynny indyjski placek śniadaniowy (ale nie tylko)
✅ ALOO GOBHI – potrawka z ziemniaków i kalafiora
✅ 🍗🍗🍗 Słynny BUTTER CHICKEN – kurczak w pomidorowo maślanym sosie z dodatkiem śmietanki. Jedno z najbardziej rozpoznawalnych na świecie, dań kuchni indyjskiej.

🔅🔅🔅W cenie szkolenia:
– produkty i materiały szkoleniowe w formie papierowej oraz plików PDF
-pełne humoru opowieści o Indiach bez limitu😉

♻️♻️♻️ Dania brane na wynos: dbamy o środowisko, dlatego jeśli przewidujesz, że weźmiesz jakieś potrawy do domu, przynieś ze sobą wielorazowy pojemnik – jeden lub kilka, szczelnie zamykane.

➡️ Warsztaty kulinarne „Indyjski Street Food”
▶️ Data: 17 marca 2022 (czwartek)
▶️ Start: godz. 17:00 – 22:00
▶️ Adres: COOLinarium – Atelier kulinarne, ul. Dunikowskiego 1A, 35-603 Rzeszów

✅ ✅ ✅ KUP BILET on-line na www.coolinarium.pl/kup-voucher/

🚗🚗🚗 Jak dojechać?
Jeżeli wybieracie się samochodem wystarczy wpisać w mapy Google „ COOLinarium – atelier kulinarne Rzeszów” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi 😊👍🏻.
🚎🚍 Istnieje też autobusowe połączenie z centrum miasta.również połączenie z centrum miasta.

📢📢📢 Uwaga : liczba miejsc ograniczona

WAŻNE: W przypadku, gdy nie zbierze się odpowiednia ilość osób lub zmienią się obostrzenia związane z sytuacją epidemiologiczną, zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu warsztatów lub zamiany biletów wstępu na vouchery, do wykorzystania przez jeden rok na dowolne wydarzenie.

❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19.

Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547

Serdecznie zapraszamy 👌👌👌
COOLinarium Team

 

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji.

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną.


Źródło: wikipedia.org


Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij