HARMONOGRAM WARSZTATÓW

13.11.2019 – IDZIE GĘSINA NA ŚW. MARCINA – marcińskie warsztaty kulinarne

Witajcie, przed nami listopad. Jesienny miesiąc z piękną historią w tle. Bo przecież to 11 listopada nasza piękna Niepodległa obchodzi swoje święto, ale też 11 listopada przypomina o sobie św. Marcin ze swoją kulinarną tradycją. To właśnie w imię tego święta powstały niegdyś słynne poznańskie rogale marcińskie, jak również wtedy zaczęto kultywować jedzenie gęsiego mięsa. Aż do dnia św. Marcina gęsi krążyły po farmach, a potem przychodziły do stołu jako pieczone mięso.
Gęsina oprócz walorów smakowych, to jedno z najzdrowszych mięs. I w dobie, gdzie z każdej strony słychać, że jedzenie mięsa i tłuszczy zwierzęcych jest niezdrowe, okazuje się, że w tym wszystkim jest jeden wyjątek…. Gęsina, ze wszystkimi jej podrobami i szlachetnym smalcem.
Tłuszcz z gęsi zawiera szereg dobroczynnych dla naszego zdrowia elementów – znajdziemy w nim m.in.: witaminy A, E i z grupy B oraz składniki mineralne (magnez, fosfor, potas, cynk i żelazo). Dlatego powinniśmy jadać gęsinę i to nie tylko okazjonalnie.
Mając to wszystko na uwadze przygotowaliśmy dla Was specjalne warsztaty kulinarne. W których tematem przewodnim będzie nasza polska gęsina i specjalności święta marcińskiego.
Pokażemy Wam jak marynować, przyrządzać i podawać gęsinę, co lubi, a czego nie lubi gęsie mięso itd.

 

czytaj dalej

13. 11.2019KUP BILET

 

26.11.2019 – Warsztaty kulinarne z KURTEM SCHELLEREM

🇫🇷🇫🇷🇫🇷 26 listopada Atelier kulinarne COOLinarium ma ogromny zaszczyt zaprosić wszystkich miłośników kuchni na wyjątkowe warsztaty kulinarne kuchni francuskiej, które poprowadzi jeden z najwybitniejszych i niepodważalnych autorytetów kulinarnych w Polsce – Kurt Scheller. Najbardziej popularna i barwna postać naszego kulinarnego środowiska. Trudno go nie rozpoznać z jego charakterystycznymi, obfitymi wąsami i ekscentrycznym ubiorem.
Warsztaty Kurt Scheller poprowadzi w ściśle określonej formule, zapewniając uczestnikom pełną atencję, pracując z każdym z osobna. Dlatego będziecie pracować w dwuosobowych zespołach, w których od podstaw przygotujecie proponowane przez Szefa menu. Poznacie różne techniki przygotowywania dań, dowiecie się jak dobierać przyprawy, poznacie odpowiednią obróbkę warzyw i mięs.
Uwieńczeniem wieczoru, pełnego kulinarnych anegdot i humoru, będzie uroczysta kolacja z Szefem, na której skosztujecie wcześniej przygotowanych dań.
Na koniec każdy uczestnik otrzyma receptury autorstwa Kurta Schellera oraz imieniny certyfikat ukończenia warsztatów podpisany przez samego Mistrza.

 

Kuchnia francuska wg Kurta Schellera – Menu:

✅ amuse geule – tatar wegetariański

✅ tarta z wędzonym łososiem, chrzanem i kawiorem

✅ croque madame

✅ filet pstrąga po millersku z ziemniakami parisienne

✅ stek Strindberg (roastbeef) z warzywami sezonowymi

✅ lawendowy creme brulee

Uwaga 📣 w celu zapewnienia kameralnej formuły warsztatów liczba miejsc jest ściśle ograniczona. Decydować będzie kolejność zgłoszeń.

*** Warsztaty Premium – zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl, nie będą honorowane vouchery okazjonalne, kupony rabatowe ***

czytaj dalej

26. 11.2019 – KUP BILET

 

4.12.2019 – KIMCHI – koreański pierwiastek zdrowia

🇰🇷🇰🇷🇰🇷Witamy serdecznie i wraz z nadchodzącą już jesienią, zabierzemy Was do Korei. I odkryjemy przed Wami tajemnice słynnego koreańskiego KIMCHI.🥬🥕🌶️
Ta prozdrowotna kiszonka jest nieodzownym elementem kuchni koreańskiej. Znana i ceniona na całym świecie. Spożywana w postaci surowej, jest również składnikiem wielu azjatyckich dań. Właściwości probiotyczne, pełnego witamin kimchi znane są od wieków w Korei, ale również stosowane w diecie sprawdza się jako prawdziwa recepta na zmniejszenie ryzyka zachorowania na wiele rodzajów nowotworów.
Wiedzę o Kimchi, podczas warsztatów kulinarnych, przekaże Wam Koreanka @inessa_cooks Inessa Kim, znana trenerka kulinarna oraz konsultantka do spraw kuchni azjatyckiej, zapraszana do programów telewizyjnych i radiowych. Szef Inessa na te okoliczność, przygotowała specjalne Menu pełne Kimchi 😊

4.12.2019KUP BILET

 

10.12.2019 – Świąteczna Italia – warsztaty kulinarne kuchni włoskiej

Witamy Was Kochani i serdecznie zapraszamy w grudniowy przedświąteczny wieczór na kulinarną podróż do Świątecznej Italii.
W kolejnej odsłonie włoskich podróży naszego Atelier zasmakujecie się między innymi w toskańskiej zupie cebulowej, która zaskakuje swoje odmiennością, przygotujecie też coś z kaczki i gęsi, ale po włosku. Nie zabraknie wysublinowanych smaków trufli czy grzybów, a słodkością, która zapewne trafi później na Wasze świąteczne stoły, zakończycie włoską przygodę.
Zatem 10 grudnia 2019 Chef Łukasz zaprasza Was na warsztaty kulinarne, zakończone kolacją, na których przygotujecie menu:

✅ Carpaccio di Lardo – plastry dojrzewającej w marmurze słoniny skropione oliwa truflową
✅ Carpaccio di tonno – płatki marynowanego tuńczyka akcentowane białym winem, miodem i skórką pomarańczy
✅ Zuppa Carabaccia – toskańska zupa cebulowa z nutą migdałów, cynamonu i wanilii
✅ Gnocchi al ragu d’oca – ziemniaczano – ricottowe gnocchi z grzybowo – gęsim ragout
✅ Petto d’anatra al caramello – kacza pierś w karmelowym sosie na wstążkach cukinii
✅ Zuccotto – toskańskie ciasto w kształcie kopca z orzechowo – migdałowym kremem

czytaj dalej

10.12.2019 – KUP BILET

18.12.2019 – BELLA CIA(CH))O – Świąteczne warsztaty cukiernicze

🍨🧁🎂🍰 Świąteczne warsztaty cukiernicze Bella Cia(ch)o! 18 grudnia 2019
Przed nami Święta, czas w którym nasze kuchnie zaczynają tętnić życiem, przenikają zapachami, a My prześcigamy się w pomysłach, czym w tym roku zaskoczyć naszą rodzinę.
Dlatego dla wszystkich miłośniczek i miłośników słodkości, Atelier kulinarne COOLinarium przygotowało cykl warsztatów cukierniczych „Bella Cia(ch)o”🍨🎂🍰
Na tych wyjątkowo słodkich, świątecznych warsztatach poznacie najciekawsze techniki pieczenia i dekorowania tortów, ciast i ciasteczek. Własnoręcznie przygotujcie słodkości jak z najlepszych cukierni. Sprawdzone przepisy będziecie mogli odtwarzać w Waszych domowych kuchniach. Po zakończeniu cukierniczych zmagań, każdy zabierze słodki pakunek do domu, aby przy kawie następnego dnia, móc delektować się smakołykami.
Pierwsze cukiernicze warsztaty poprowadzi wielka pasjonatka pieczenia ciast, robienia tortów i misternego ich dekorowania Aneta Struś. Zaczynała już jako mała dziewczynka od babeczek i pierniczków. Dzisiaj tworzy unikatowe słodkie dzieła sztuki, ręcznie zdobione, zapierające dech. I jak sama podkreśla, każdy okazjonalny tort, musi być wyjątkowy i niepowtarzalny, bo w nich zamknięta jest historia obdarowywanych osób.

Specjalnie na warsztaty przygotowała kilka propozycji ze świątecznych kreacji cukierniczych tj.

✅ 🍰 Klasyczny tort ze Schwarzwaldu (wykończenie – polewa ‘drip cake’)
✅ 🍰 Ponczowany łącką śliwowicą tort „Pijana śliwka” (wykończenie – masa cukrowa z dekoracyjną przeźroczystą bańką śnieżną)
✅ 🍰 Delikatny tort śmietanowy z własnoręcznie robioną frużeliną owocową (wykończenie – lustrzana glazura ‘mirror glaze’)
✅ 🧁 Wariacje na świąteczne babeczki z akcentami Bożonarodzeniowymi:
🧁 babeczkowe smaki ciast:
– czekoladowe
– śmietankowe
– jabłkowo – piernikowe
🧁 babeczkowe kremowe wypełnienia:
– creme beurre (krem maślany)
– creme patissiere (francuski krem budyniowy)
– creme beurre a’la merinque Suisse (krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej)
✅ 🧁„Pierniczkowa alternatywa”, czyli ciasteczka cynamonowe, bajecznie dekorowane jako choinkowe cudeńka
✅ 🧁Ciasto niespodzianka – okryte tajemnicą do dnia warsztatów

czytaj dalej

18. 12.2019 – KUP BILET

11.10.2019 – OKTOBERFEST i warsztaty kulinarne kuchni bawarskiej

📣📣📣Herzlich willkommen📣📣📣 na Oktoberfest w COOLinarium.
Tym niemieckim powitaniem pragniemy zaprosić na wyjątkowy wieczór z kuchnią bawarską i świętem piwa w tle.
Kto z Was nie słyszał o najsłynniejszym na świecie piwnym festynie? Kto na samą myśl, oczami wyobraźni nie podnosi w górę wielkich kufli ociekąjcych pianą, delektując się przy tym golonką z chrupiącą, złocistą skórką? Chyba każdy, tak właśnie kojarzy to bawarskie święto.
Ale Bawaria to nie tylko kraina piwem i golonką płynąca 😉😉😉 to też tradycja pysznej kuchni. To smaki, które od lat nadają charakter i niepowtarzalny klimat tego święta.
Dlatego na tę okazję Chef Łukasz odkryje dla Was tajniki tej kuchni. A uwierzcie, wie o czym mówi. 😉 Ponad dziesięć lat uczył się owej kuchni, mieszkając w Niemczech, pracując i zarządzając jednym ze słynnych bawarskich lokali słynnej sieci ,,Paulaner Wirtshaus”.
Dzisiaj Wy będziecie mogli przygotować pod okiem Chefa, niektóre ze smakołyków bawarskich.

11.10.2019KUP BILET

 

4.10.2019 – Zza Wielkiego Muru – warsztaty kulinarne kuchni chińskiej

🥢🥢🥢🥡🥡🥡⛩️⛩️⛩️ Już 4 października 2019 w naszym atelier podczas warsztatów kulinarnych zawita kuchnia „Zza Wielkiego Muru”.
Kuchnia chińska, która jest kolebką wielu innych kuchni, nie tylko azjatyckich, w swej różnorodności i oryginalności jest uwielbiana na całym świecie. Czy wiecie, że to właśnie tam wynaleziono makaron oraz lody? A stosowana w tej kuchni, krótka obróbka termiczna pozwala zachować bogactwo witamin i wartości odżywczych?
Na warsztatach, które poprowadzi Szef Inessa Kim @inessa_cooks, znany trener kulinarny i konsultant ds kuchni azjatyckich, poznacie tajniki tej kuchni. Nauczycie się technik krojenia i odpowiedniego przygotowywania dań chińskich.
A to propozycje przygotowane przez Szef Inessę, z których każdy znajdzie coś dla siebie, by móc później odtworzyć w domowej kuchni dla najbliższych.

4.10.2019KUP BILET

 

12.09.2019 – W indyjskiej restauracji – zasada prawej ręki – warsztaty kulinarne kuchni indyjskiej

Witamy serdecznie 😊 i 12 września 2019r. o godz. 17.00 zapraszamy wszystkich zainteresowanych pasjonatów gotowania na spotkanie z kuchnią indyjską.
To już kolejne warsztaty poświęcone tej pełnej aromatycznych przypraw i kolorów kuchni. Tym razem zakosztujecie dań podawanych w indyjskich restauracjach w Dhali, Bombaju czy Delhi.
I jak sami wiecie Indie to miłość i szacunek do jedzenia, darów natury, ale wszystko obwarowane jest też pewnymi zasadami, jak reguła prawej ręki. A o tym wszystkim opowie Wam Tapi Sharma, charyzmatyczny Hindus, z wielkim poczuciem humoru i dystansem do samego, od wielu lat mieszkający w Polsce, właściciel wielu indyjskich restauracji, ekspert kulinarny, którego możecie zobaczyć w programach telewizyjnych.
Przygotowując wraz z Tapim jego autorskie dania, słuchając wielu ciekawych anegdot, przeniesiecie się na parę godzin do kolorowych Indii, gdzie ogarnie Was przyprawowy zawrót głowy 🌶️😉

12.09.2019KUP BILET

 

3.07.2019 – Letnie SUSHIowanie – warsztaty kulinarne sushi z elementami kuchni japońskiej

🍣 🍱🍱🍣 Witamy wszystkich wakacyjnie i ciepło. I na te letnie dni mamy dla Was propozycję warsztatów z super lekkim menu. Warsztaty SUSHI z elementami kuchni japońskiej to kulinarna uczta dla wszystkich miłośników sushi. Pod okiem doświadczonego SushiMastera, każdy będzie mógł samodzielnie ,,zrolować” wiele rodzajów 🍱 SUSHI od najprostszych futomaków czy nigiri po bardziej wyszukane formy i połączenia. Dodatkowo nauczycie się profesjonalnego rozbioru łososia z konkretnym wykorzystaniem każdego z elementów. Będzie też jedna z najsłynniejszych zup świata Ramen.

3.07.2019KUP BILET

 

29.05.2019 – Azjatyckie pierożki – warsztaty kulinarne kuchni azjatyckiej

🍽🍽🍽 Atelier „COOLinarium” pragnie zaprosić wszystkich pasjonatów kuchni na kolejne spotkanie poświęcone kuchni azjatyckiej. 🍤🍜🥗
🈳️🈵️🈯️🈷️ Tym razem Chef Inessa Kim – wielka miłośniczka oraz ekspert kulinarny d/s kuchni azjatyckich, zapraszana do programów telewizyjnych, uczestniczka programu Top Chef (Polsat), zaprosi Was do świata orientalnych pierożków. Będzie smacznie i kolorowo.
↩↩
„Azjatyckie pierożki”
🕔 29.05.2019 (środa) godz.17.00 ***

Menu:🈲️🈲️🈲️
1. Koreańskie kimchimandu (z wieprzowiną i kimchi)
2. Chińskie won ton (z wieprzowiną i tofu, bardzo dobrze doprawione)
3. Uzbeckie pieczone samsy z baraniną
4. Japońskie gyoza z wieprzowiną i krewetkami

Cena za uczestnictwo w warsztatach
219 zł za 1 osobę
399 zł za 2 osoby

Cena zawiera:
– 5 godzinne warsztaty kulinarne
– oryginalne produkty
– degustacje
– materiały szkoleniowe w formie pdf.
– opiekę profesjonalistów

Uwaga: ograniczona ilość miejsc. Decyduje kolejność zgłoszeń.

*** Warsztaty Premium – zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl, nie będą honorowane bilety wstępu typu Groupon.

Szczegółowe informacje pod nr tel 📞☎️ 608 367 358 oraz 📞☎️ 535 047 547 oraz na 📧 kontakt@coolinarium.pl

Serdecznie zapraszamy
COOLinarium Team

czytaj dalej

29.05.2019KUP BILET

17.05.2019 – Pizza…Bella…Mozzarella – warsztaty kulinarne kuchni włoskiej

🍕 🍕 🍕 Pizza…Bella…Mozzarella… to warsztaty kulinarne kuchni włoskiej, na które pragniemy zaprosić wszystkich miłośników tej wyjątkowej kuchni.

Będą to warsztaty inne niż wszystkie dotąd, gdyż Chef Łukasz miedzy innymi pokaże Wam jak w domu zrobić samodzielnie mozzarellę, niepodważalną Królową włoskich serów. Przygotujecie również własnoręcznie makaron garganelli, będzie też o sycylijskiej pizzy, która różni się od swoich kuzynek z Napoli czy Romy. A słynne spaghetti a mezzanotte i kontrowersyjny, jeśli chodzi o pochodzenie, deser 🍰 tiramisu, będzie uwieńczeniem tego popołudnia. Wszystkie receptury pochodzą od bardzo dobrego przyjaciela Chefa Łukasza, Włocha Sandro, z którym miał przyjemność przez wiele lat gotować, pracując za granicą.

Szczegółowe Menu:

czytaj dalej

17.05.2019KUP BILET

11.06.2019 – KUP BILET

24.04.2019 – Azjatyckie makarony – warsztaty kulinarne kuchni azjatyckiej

🍽🍽🍽Atelier „COOLinarium” pragnie zaprosić wszystkich pasjonatów kuchni na kolejne spotkanie poświęcone kuchni azjatyckiej. 🍤🍜🥗
🈳️🈵️🈯️🈷️ Tym razem Chef Inessa Kim – wielka miłośniczka oraz ekspert kulinarny d/s kuchni azjatyckich, zapraszana do programów telewizyjnych, uczestniczka programu Top Chef (Polsat), zaprosi Was do świata orientalnych makaronów. Będzie smacznie i kolorowo. A przygodę z makaronami urozmaici fakt, że Chow mein i udon zrobicie sami podczas warsztatów.
↩↩
„Azjatyckie makarony”
🕔 24.04.2019 (środa) godz.17.00 ***

Menu:🈲️🈲️🈲️
1. Bibim kuksu – koreański makaron z kilkoma sałatkami, mięsem i jajkiem
2. Chiński chow mein z kurczakiem i warzywami
3. Kimchi udon – grupy japoński makaron z koreańskim kimchi i boczkiem w towarzystwie marynowanego jajka

Cena za uczestnictwo w warsztatach
219 zł za 1 osobę
399 zł za 2 osoby

Cena zawiera:
– 5 godzinne warsztaty kulinarne
– oryginalne produkty
– degustacje
– materiały szkoleniowe w formie pdf.
– opiekę profesjonalistów

Uwaga: ograniczona ilość miejsc. Decyduje kolejność zgłoszeń.

*** Warsztaty Premium – zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl, nie będą honorowane bilety wstępu typu Groupon.

Szczegółowe informacje pod nr tel 📞☎️608 367 358 oraz 📞☎️535 047 547 oraz na 📧 kontakt@coolinarium.pl

Serdecznie zapraszamy
COOLinarium Team

czytaj dalej

24.04.2019KUP BILET

9.04.2019 – Baby, ach te baby – wielkanocne warsztaty kulinarne

Baby, ach te baby – Wielkanocne warsztaty kulinarne!

Już we wtorek 09 kwietnia zabierzemy Was w świat wielkanocnej kuchni. Na warsztatach kulinarnych „Baby, ach te baby” 🐣🐤🐥🥞będzie swojsko, będzie słodko i będzie kolorowo 🌸🌸🌸
W menu wielkanocnym Chefa Łukasza znajdą się tytułowe baby wielkanocne, ale z Włoch, słynne na całym świecie Panettone, upieczecie też ,,wielkanocny wieniec”, nie może również zabraknąć chlebusia na zakwasie👌A jak Wielkanoc to i kiełbasiankę swojską przygotujecie i do domu zabierzcie. Zrobimy indyka maślanego, który uwieńczy swym złocistym wyglądem Wasz wielkanocny stół oraz delikatnego królika 🐰 w sosie miętowym z karmelizowaną młodą marchewką 🌸🌸🌸🐓🐔🦃🐥🐤🐣
Na pewno będzie się działo, na pewno urozmaicicie swoje święta, a smak po nich, będziecie jeszcze długo wspominać.
Zatem zapraszamy wszystkich już we wtorek 09 kwietnia o godz. 17.00 do naszego Atelier.

↪ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, Kraków
↪ Termin: 9.04.2019r (wtorek), godz. 17:00 – 22:00
↪ Cena: KUP BILET on-line
✔ 199 zł/1 os
✔ 349 zł/2 os
✔ 149 zł/1 os z Kartą Dużej Rodziny

Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl

Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547

 

Do zobaczenia!
COOLinarium Team

czytaj dalej

9.04.2019KUP BILET

29.03.2019 – w cieniu świętej krowy!

„W cieniu świętej krowy” – wegetariańskie warsztaty kulinarne kuchni indyjskiej

Już niedługo kolorowa wiosna zagości w naszym COOLinarium. I wraz z nią przeniesiemy się do Indii, gdzie jej święto to HOLI, na cześć jej kolorów i radości, a jeden z bogów Kama właśnie wiosnę upodobał sobie najbardziej.
Z tej okazji nasze Atelier pragnie zaprosić na wyjątkowe, pełne wiosennych smaków i kolorów wegetariańskie warsztaty kulinarne ,,W cieniu świętej krowy”.

Oryginalności temu wydarzeniu doda fakt, że warsztaty poprowadzi Hindus z pochodzenia i Polak z wyboru, zakochany w swoim kraju, swojej kulturze, a przede wszystkim w swojej kuchni Tapi Sharma.
Tapi w kuchni pozostaje wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.
„Przez żołądek do serca” – tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą Tapi podbija nasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh. Po 10ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnia również do naszych domów.
Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej, prowadzi kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

czytaj dalej

29.03.2019KUP BILET

1.03.2019 – wielka azjatycka uczta!

🍽🍽🍽Atelier „COOLinarium” pragnie zaprosić wszystkich pasjonatów kuchni na nowy cykl warsztatów kulinarnych poświęconych kuchni azjatyckiej.🍤🍜🥗
Zabierzemy Was w niezapomnianą przygodę po orientalnych smakach, doświadczycie kolorytu, różnorodności i odmienności tych kuchni… abyście mogli profesjonalnie rozróżniać kuchnię np. chińska od wietnamskiej, japońską od koreańskiej, czy tajską od syczuańskiej….

🈳️🈵️🈯️🈷️ Pierwsze spotkania „Wielka azjatycka uczta” oraz „Kimchi i kuchnia koreańska” poprowadzi Chef Inessa Kim – wielka miłośniczka oraz ekspert kulinarny d/s kuchni azjatyckich, zapraszana do programów telewizyjnych, uczestniczka programu Top Chef (Polsat) .

Inessa przygotowała dla Was specjalne menu, w którym znajdą się najciekawsze propozycje z kuchni azjatyckich i koreańskiej. ↩↩

„Wielka azjatycka uczta”
🕔 01.03.2019 (piątek) godz.17.00 warsztaty typu Premium***

Menu:🈲️🈲️🈲️
1. Rozgrzewająca i niezwykle aromatyczna słynna wietnamska zupa pho
2. Dakganjeong czyli czyli smażony kurczak po koreańsku (Korean Fried Chicken – KFC) w towarzystwie ryżowych kluseczek i słodko-pikantnego sosu
3. Rozpływające się w ustach bao burgery z szarpaną wieprzowiną
4. Orzeźwiająca i lekko pikantna marchewka po koreańsku
5. Zaskakujący owocowy deser ze słodko-słonym sosem kokosowym

czytaj dalej

1.03.2019KUP BILET

2.03.2019 – Kimchi i kuchnia koreańska!

🍽🍽🍽Atelier „COOLinarium” pragnie zaprosić wszystkich pasjonatów kuchni na nowy cykl warsztatów kulinarnych poświęconych kuchni azjatyckiej.🍤🍜🥗
Zabierzemy Was w niezapomnianą przygodę po orientalnych smakach, doświadczycie kolorytu, różnorodności i odmienności tych kuchni… abyście mogli profesjonalnie rozróżniać kuchnię np. chińska od wietnamskiej, japońską od koreańskiej, czy tajską od syczuańskiej….

🈳️🈵️🈯️🈷️ Pierwsze spotkania „Wielka azjatycka uczta” oraz „Kimchi i kuchnia koreańska” poprowadzi Chef Inessa Kim – wielka miłośniczka oraz ekspert kulinarny d/s kuchni azjatyckich, zapraszana do programów telewizyjnych, uczestniczka programu Top Chef (Polsat) .

Inessa przygotowała dla Was specjalne menu, w którym znajdą się najciekawsze propozycje z kuchni azjatyckich i koreańskiej. ↩↩

„Kimchi i kuchnia koreańska”
🕛 02.03.2019 (sobota) godz.12.00 warsztaty typu Premium ***

Menu:🈴️🈸️🉑️
1. Miyeok guk – tradycyjna koreańska zupa urodzinowa
2. Bibimbab – ryż z wołowiną bulgogi, warzywami i jajkiem
3. Kamjajeon – chrupiący placek ziemniaczany po koreańsku
4. Patbingsu – deser lodowy z owocami i pastą z fasoli adzuki

czytaj dalej

2.03.2019KUP BILET

Cook with Love  – Walentynkowe warsztaty kulinarne dla Niej, dla Niego i dla każdego kto kocha gotować.

Z czym Wam się kojarzą Walentynki? Naturalnie, z miłością 🧡

A kochać można nie tylko kogoś, ale i to co robimy. My kochamy gotowanie i jedzenie, ma się rozumieć. Kochamy je przygotowywać i dopieszczać dla naszych ukochanych osób. Wy na pewno też 🧡

Wszystkich zakochanych i każdego z osobna, młodszych i starszych, singli, singielki i pary serdecznie zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne  „Cook with Love”  pełne pasji i miłości do gotowania.

W Walentynkowym Menu znajdziecie:
🧡 Rozgrzewającą kremową zupę czosnkową z grillowaną krewetką
🧡 Tagliatelle z borowikami i rozmarynem
🧡 Filet Mignon na mchu i ziemi jadalnej z sosem z czarnej jagody lub pieczony w pergaminie łosoś pod ziołowo-cytrynowa panierka
🧡 … a na deser niespodzianka, przygotujecie bombonierkę pełna własnoręcznie robionych czekoladowych pralin a’la Mon Cheri i nie tylko  , którą możecie obdarować swoich ukochanych.

15.02.2019 – KUP BILET

! NOWY TERMIN
W odpowiedzi na liczne zapytania przedstawiamy kolejny termin warsztatów ↪ „Gotuj po hiszpańsku”
16 listopada 2018 serdecznie zapraszamy wszystkich miłośników kuchni śródziemnomorskiej na kolejne wspólne gotowanie.
Tematem przewodnim najbliższego spotkania w COOLinarium – Atelier kulinarnym Łukasza Ochaba, będzie kuchnia Hiszpanii.
Podczas warsztatów wspólnie przygotujecie:
✅ Tortilla de patatas
✅ Croquetas
✅ Tapas z kalmarów
✅ Paella
✅ Crema Catalana

16.11.2018 – KUP BILET

Witamy serdecznie, już jesiennie, ale za to przywitamy jesień kuchnią włoską, którą tak bardzo kochacie i o którą często pytacie.
Kolejna odsłona kuchni tego pięknego kraju. A na niej pełno ciekawych propozycji z Toskanii, Trydentu, Lombardii i innych regionów.

czytaj dalej

9.10.2018 – KUP BILET

Serdecznie zapraszamy na 5-godzinne warsztaty sushi, na których przygotujecie klasyczne futomaki, uramaki, hosomaki, nigiri.

 

czytaj dalej

27.07.2018 KUP BILET

16.10.2018 – KUP BILET

Witamy serdecznie w najpiękniejszym sezonie kulinarnym roku 🙂 Bo, który bardziej pachnie taką świeżością i wybucha intensywnością kolorów, jak nie ten: Truskawkowo – Szparagowy. My ❤️ Truskawki, My ❤️ Szparagi i dlatego zapraszamy wszystkich chętnych na sezonowe warsztaty kulinarne, do nowo otwartego, profesjonalnego studia kulinarnego.

czytaj dalej

12.06.2018 – KUP BILET

28.06.2018 – KUP BILET

W odpowiedzi na prośby o warsztaty kuchni włoskiej, pragniemy zaprosić, tym razem już do nowo otwartego stacjonarnego studia kulinarnego. W programie znajdą się propozycje kuchni Toskanii, ale nie tylko. To warsztaty dla tych, którzy tak jak my, kochają Włochy i ich niepowtarzalną kuchnię.

czytaj dalej

14.06.2018 – KUP BILET

Warsztaty kuchni wiosennej

COOLinarium, tym razem świątecznie i już wiosennie, pragnie serdecznie zaprosić na wisenne warsztaty kulinarne, na których, wspólnym pichceniem przywitamy wiosnę.

czytaj dalej

16.04.2018 – KUP BILET

Warsztaty kuchni Wielkiej Nocy

COOLinarium, tym razem świątecznie i już wiosennie, pragnie serdecznie zaprosić na Wielkanocne warsztaty kulinarne, na których, wspólnym pichceniem, rozpoczniemy okres przygotowania do pełnych żywych kolorów, pachnących wiosną Świąt.

czytaj dalej

26.03.2018 – KUP BILET

…na początku było masło, potem było masło i na końcu też było masło…

A teraz zamknijcie oczy i wyobraźcie sobie masło, i tylko masło i wszędzie masło. Widzicie już?
Jeśli tak, to jesteście we Francji, gdzieś w Paryżu, a jak ktoś woli w małej malowniczej, prowansalskiej miejscowości… Bo gdzie jak nie we Francji, masło to jeden z najważniejszych składników kuchni. Właśnie ten klimat postaramy się przenieść na najbliższe spotkanie.

czytaj dalej

19.02.2018 – KUP BILET

Po świątecznej przerwie COOLinarium zaprasza na kolejne włoskie gotowanie. Jeszcze w styczniu spotkamy się przy wspólnym stole by pod okiem Chefa przygotować pyszną sałatkę, pastę i słodki deser.

czytaj dalej

29.01.2018 – KUP BILET

Już w grudniu świąteczne gotowanie z COOLinarium. W menu znajdą się najciekawsze i najsmaczniejsze propozycje na świąteczny stół. Będzie o kaczkach i gęsiach, będą pieczenie i sałatki. A wszystko po to, żebyście zaskoczyli Wasze rodziny i…

czytaj dalej

05.12.2017

COOLinarium – Atelier Kulinarne Łukasza Ochaba, to kontynuacja projektu „Cook Professional – Mobilna Akademia Smaku”, którą ponad 10 lat temu współtworzył Łukasz Ochab. Tak jak wtedy, tak i dziś inspirowany nowymi smakami kuchni świata oraz…

czytaj dalej

27.09.2017

10.10.2017

23.10.2017

06.11.2017

13.11.2017

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji.

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną.


Źródło: wikipedia.org


Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij