HARMONOGRAM WARSZTATÓW

29.05.2019 – Azjatyckie pierożki – warsztaty kulinarne kuchni azjatyckiej

🍽🍽🍽 Atelier „COOLinarium” pragnie zaprosić wszystkich pasjonatów kuchni na kolejne spotkanie poświęcone kuchni azjatyckiej. 🍤🍜🥗
🈳️🈵️🈯️🈷️ Tym razem Chef Inessa Kim – wielka miłośniczka oraz ekspert kulinarny d/s kuchni azjatyckich, zapraszana do programów telewizyjnych, uczestniczka programu Top Chef (Polsat), zaprosi Was do świata orientalnych pierożków. Będzie smacznie i kolorowo.
↩↩
„Azjatyckie pierożki”
🕔 29.05.2019 (środa) godz.17.00 ***

Menu:🈲️🈲️🈲️
1. Koreańskie kimchimandu (z wieprzowiną i kimchi)
2. Chińskie won ton (z wieprzowiną i tofu, bardzo dobrze doprawione)
3. Uzbeckie pieczone samsy z baraniną
4. Japońskie gyoza z wieprzowiną i krewetkami

Cena za uczestnictwo w warsztatach
219 zł za 1 osobę
399 zł za 2 osoby

Cena zawiera:
– 5 godzinne warsztaty kulinarne
– oryginalne produkty
– degustacje
– materiały szkoleniowe w formie pdf.
– opiekę profesjonalistów

Uwaga: ograniczona ilość miejsc. Decyduje kolejność zgłoszeń.

*** Warsztaty Premium – zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl, nie będą honorowane bilety wstępu typu Groupon.

Szczegółowe informacje pod nr tel 📞☎️ 608 367 358 oraz 📞☎️ 535 047 547 oraz na 📧 kontakt@coolinarium.pl

Serdecznie zapraszamy
COOLinarium Team

czytaj dalej

29.05.2019KUP BILET

24.04.2019 – Azjatyckie makarony – warsztaty kulinarne kuchni azjatyckiej

🍽🍽🍽Atelier „COOLinarium” pragnie zaprosić wszystkich pasjonatów kuchni na kolejne spotkanie poświęcone kuchni azjatyckiej. 🍤🍜🥗
🈳️🈵️🈯️🈷️ Tym razem Chef Inessa Kim – wielka miłośniczka oraz ekspert kulinarny d/s kuchni azjatyckich, zapraszana do programów telewizyjnych, uczestniczka programu Top Chef (Polsat), zaprosi Was do świata orientalnych makaronów. Będzie smacznie i kolorowo. A przygodę z makaronami urozmaici fakt, że Chow mein i udon zrobicie sami podczas warsztatów.
↩↩
„Azjatyckie makarony”
🕔 24.04.2019 (środa) godz.17.00 ***

Menu:🈲️🈲️🈲️
1. Bibim kuksu – koreański makaron z kilkoma sałatkami, mięsem i jajkiem
2. Chiński chow mein z kurczakiem i warzywami
3. Kimchi udon – grupy japoński makaron z koreańskim kimchi i boczkiem w towarzystwie marynowanego jajka

Cena za uczestnictwo w warsztatach
219 zł za 1 osobę
399 zł za 2 osoby

Cena zawiera:
– 5 godzinne warsztaty kulinarne
– oryginalne produkty
– degustacje
– materiały szkoleniowe w formie pdf.
– opiekę profesjonalistów

Uwaga: ograniczona ilość miejsc. Decyduje kolejność zgłoszeń.

*** Warsztaty Premium – zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl, nie będą honorowane bilety wstępu typu Groupon.

Szczegółowe informacje pod nr tel 📞☎️608 367 358 oraz 📞☎️535 047 547 oraz na 📧 kontakt@coolinarium.pl

Serdecznie zapraszamy
COOLinarium Team

czytaj dalej

24.04.2019KUP BILET

9.04.2019 – Baby, ach te baby – wielkanocne warsztaty kulinarne

Baby, ach te baby – Wielkanocne warsztaty kulinarne!

Już we wtorek 09 kwietnia zabierzemy Was w świat wielkanocnej kuchni. Na warsztatach kulinarnych „Baby, ach te baby” 🐣🐤🐥🥞będzie swojsko, będzie słodko i będzie kolorowo 🌸🌸🌸
W menu wielkanocnym Chefa Łukasza znajdą się tytułowe baby wielkanocne, ale z Włoch, słynne na całym świecie Panettone, upieczecie też ,,wielkanocny wieniec”, nie może również zabraknąć chlebusia na zakwasie👌A jak Wielkanoc to i kiełbasiankę swojską przygotujecie i do domu zabierzcie. Zrobimy indyka maślanego, który uwieńczy swym złocistym wyglądem Wasz wielkanocny stół oraz delikatnego królika 🐰 w sosie miętowym z karmelizowaną młodą marchewką 🌸🌸🌸🐓🐔🦃🐥🐤🐣
Na pewno będzie się działo, na pewno urozmaicicie swoje święta, a smak po nich, będziecie jeszcze długo wspominać.
Zatem zapraszamy wszystkich już we wtorek 09 kwietnia o godz. 17.00 do naszego Atelier.

↪ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, Kraków
↪ Termin: 9.04.2019r (wtorek), godz. 17:00 – 22:00
↪ Cena: KUP BILET on-line
✔ 199 zł/1 os
✔ 349 zł/2 os
✔ 149 zł/1 os z Kartą Dużej Rodziny

Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl

Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547

 

Do zobaczenia!
COOLinarium Team

czytaj dalej

9.04.2019KUP BILET

29.03.2019 – w cieniu świętej krowy!

„W cieniu świętej krowy” – wegetariańskie warsztaty kulinarne kuchni indyjskiej

Już niedługo kolorowa wiosna zagości w naszym COOLinarium. I wraz z nią przeniesiemy się do Indii, gdzie jej święto to HOLI, na cześć jej kolorów i radości, a jeden z bogów Kama właśnie wiosnę upodobał sobie najbardziej.
Z tej okazji nasze Atelier pragnie zaprosić na wyjątkowe, pełne wiosennych smaków i kolorów wegetariańskie warsztaty kulinarne ,,W cieniu świętej krowy”.

Oryginalności temu wydarzeniu doda fakt, że warsztaty poprowadzi Hindus z pochodzenia i Polak z wyboru, zakochany w swoim kraju, swojej kulturze, a przede wszystkim w swojej kuchni Tapi Sharma.
Tapi w kuchni pozostaje wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.
„Przez żołądek do serca” – tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą Tapi podbija nasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh. Po 10ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnia również do naszych domów.
Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej, prowadzi kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

czytaj dalej

29.03.2019KUP BILET

1.03.2019 – wielka azjatycka uczta!

🍽🍽🍽Atelier „COOLinarium” pragnie zaprosić wszystkich pasjonatów kuchni na nowy cykl warsztatów kulinarnych poświęconych kuchni azjatyckiej.🍤🍜🥗
Zabierzemy Was w niezapomnianą przygodę po orientalnych smakach, doświadczycie kolorytu, różnorodności i odmienności tych kuchni… abyście mogli profesjonalnie rozróżniać kuchnię np. chińska od wietnamskiej, japońską od koreańskiej, czy tajską od syczuańskiej….

🈳️🈵️🈯️🈷️ Pierwsze spotkania „Wielka azjatycka uczta” oraz „Kimchi i kuchnia koreańska” poprowadzi Chef Inessa Kim – wielka miłośniczka oraz ekspert kulinarny d/s kuchni azjatyckich, zapraszana do programów telewizyjnych, uczestniczka programu Top Chef (Polsat) .

Inessa przygotowała dla Was specjalne menu, w którym znajdą się najciekawsze propozycje z kuchni azjatyckich i koreańskiej. ↩↩

„Wielka azjatycka uczta”
🕔 01.03.2019 (piątek) godz.17.00 warsztaty typu Premium***

Menu:🈲️🈲️🈲️
1. Rozgrzewająca i niezwykle aromatyczna słynna wietnamska zupa pho
2. Dakganjeong czyli czyli smażony kurczak po koreańsku (Korean Fried Chicken – KFC) w towarzystwie ryżowych kluseczek i słodko-pikantnego sosu
3. Rozpływające się w ustach bao burgery z szarpaną wieprzowiną
4. Orzeźwiająca i lekko pikantna marchewka po koreańsku
5. Zaskakujący owocowy deser ze słodko-słonym sosem kokosowym

czytaj dalej

1.03.2019KUP BILET

2.03.2019 – Kimchi i kuchnia koreańska!

🍽🍽🍽Atelier „COOLinarium” pragnie zaprosić wszystkich pasjonatów kuchni na nowy cykl warsztatów kulinarnych poświęconych kuchni azjatyckiej.🍤🍜🥗
Zabierzemy Was w niezapomnianą przygodę po orientalnych smakach, doświadczycie kolorytu, różnorodności i odmienności tych kuchni… abyście mogli profesjonalnie rozróżniać kuchnię np. chińska od wietnamskiej, japońską od koreańskiej, czy tajską od syczuańskiej….

🈳️🈵️🈯️🈷️ Pierwsze spotkania „Wielka azjatycka uczta” oraz „Kimchi i kuchnia koreańska” poprowadzi Chef Inessa Kim – wielka miłośniczka oraz ekspert kulinarny d/s kuchni azjatyckich, zapraszana do programów telewizyjnych, uczestniczka programu Top Chef (Polsat) .

Inessa przygotowała dla Was specjalne menu, w którym znajdą się najciekawsze propozycje z kuchni azjatyckich i koreańskiej. ↩↩

„Kimchi i kuchnia koreańska”
🕛 02.03.2019 (sobota) godz.12.00 warsztaty typu Premium ***

Menu:🈴️🈸️🉑️
1. Miyeok guk – tradycyjna koreańska zupa urodzinowa
2. Bibimbab – ryż z wołowiną bulgogi, warzywami i jajkiem
3. Kamjajeon – chrupiący placek ziemniaczany po koreańsku
4. Patbingsu – deser lodowy z owocami i pastą z fasoli adzuki

czytaj dalej

2.03.2019KUP BILET

Cook with Love  – Walentynkowe warsztaty kulinarne dla Niej, dla Niego i dla każdego kto kocha gotować.

Z czym Wam się kojarzą Walentynki? Naturalnie, z miłością 🧡

A kochać można nie tylko kogoś, ale i to co robimy. My kochamy gotowanie i jedzenie, ma się rozumieć. Kochamy je przygotowywać i dopieszczać dla naszych ukochanych osób. Wy na pewno też 🧡

Wszystkich zakochanych i każdego z osobna, młodszych i starszych, singli, singielki i pary serdecznie zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne  „Cook with Love”  pełne pasji i miłości do gotowania.

W Walentynkowym Menu znajdziecie:
🧡 Rozgrzewającą kremową zupę czosnkową z grillowaną krewetką
🧡 Tagliatelle z borowikami i rozmarynem
🧡 Filet Mignon na mchu i ziemi jadalnej z sosem z czarnej jagody lub pieczony w pergaminie łosoś pod ziołowo-cytrynowa panierka
🧡 … a na deser niespodzianka, przygotujecie bombonierkę pełna własnoręcznie robionych czekoladowych pralin a’la Mon Cheri i nie tylko  , którą możecie obdarować swoich ukochanych.

15.02.2019 – KUP BILET

! NOWY TERMIN
W odpowiedzi na liczne zapytania przedstawiamy kolejny termin warsztatów ↪ „Gotuj po hiszpańsku”
16 listopada 2018 serdecznie zapraszamy wszystkich miłośników kuchni śródziemnomorskiej na kolejne wspólne gotowanie.
Tematem przewodnim najbliższego spotkania w COOLinarium – Atelier kulinarnym Łukasza Ochaba, będzie kuchnia Hiszpanii.
Podczas warsztatów wspólnie przygotujecie:
✅ Tortilla de patatas
✅ Croquetas
✅ Tapas z kalmarów
✅ Paella
✅ Crema Catalana

16.11.2018 – KUP BILET

Witamy serdecznie, już jesiennie, ale za to przywitamy jesień kuchnią włoską, którą tak bardzo kochacie i o którą często pytacie.
Kolejna odsłona kuchni tego pięknego kraju. A na niej pełno ciekawych propozycji z Toskanii, Trydentu, Lombardii i innych regionów.

czytaj dalej

9.10.2018 – KUP BILET

Serdecznie zapraszamy na 5-godzinne warsztaty sushi, na których przygotujecie klasyczne futomaki, uramaki, hosomaki, nigiri.

 

czytaj dalej

27.07.2018 KUP BILET

16.10.2018 – KUP BILET

Witamy serdecznie w najpiękniejszym sezonie kulinarnym roku 🙂 Bo, który bardziej pachnie taką świeżością i wybucha intensywnością kolorów, jak nie ten: Truskawkowo – Szparagowy. My ❤️ Truskawki, My ❤️ Szparagi i dlatego zapraszamy wszystkich chętnych na sezonowe warsztaty kulinarne, do nowo otwartego, profesjonalnego studia kulinarnego.

czytaj dalej

12.06.2018 – KUP BILET

28.06.2018 – KUP BILET

W odpowiedzi na prośby o warsztaty kuchni włoskiej, pragniemy zaprosić, tym razem już do nowo otwartego stacjonarnego studia kulinarnego. W programie znajdą się propozycje kuchni Toskanii, ale nie tylko. To warsztaty dla tych, którzy tak jak my, kochają Włochy i ich niepowtarzalną kuchnię.

czytaj dalej

14.06.2018 – KUP BILET

Warsztaty kuchni wiosennej

COOLinarium, tym razem świątecznie i już wiosennie, pragnie serdecznie zaprosić na wisenne warsztaty kulinarne, na których, wspólnym pichceniem przywitamy wiosnę.

czytaj dalej

16.04.2018 – KUP BILET

Warsztaty kuchni Wielkiej Nocy

COOLinarium, tym razem świątecznie i już wiosennie, pragnie serdecznie zaprosić na Wielkanocne warsztaty kulinarne, na których, wspólnym pichceniem, rozpoczniemy okres przygotowania do pełnych żywych kolorów, pachnących wiosną Świąt.

czytaj dalej

26.03.2018 – KUP BILET

…na początku było masło, potem było masło i na końcu też było masło…

A teraz zamknijcie oczy i wyobraźcie sobie masło, i tylko masło i wszędzie masło. Widzicie już?
Jeśli tak, to jesteście we Francji, gdzieś w Paryżu, a jak ktoś woli w małej malowniczej, prowansalskiej miejscowości… Bo gdzie jak nie we Francji, masło to jeden z najważniejszych składników kuchni. Właśnie ten klimat postaramy się przenieść na najbliższe spotkanie.

czytaj dalej

19.02.2018 – KUP BILET

Po świątecznej przerwie COOLinarium zaprasza na kolejne włoskie gotowanie. Jeszcze w styczniu spotkamy się przy wspólnym stole by pod okiem Chefa przygotować pyszną sałatkę, pastę i słodki deser.

czytaj dalej

29.01.2018 – KUP BILET

Już w grudniu świąteczne gotowanie z COOLinarium. W menu znajdą się najciekawsze i najsmaczniejsze propozycje na świąteczny stół. Będzie o kaczkach i gęsiach, będą pieczenie i sałatki. A wszystko po to, żebyście zaskoczyli Wasze rodziny i…

czytaj dalej

05.12.2017

COOLinarium – Atelier Kulinarne Łukasza Ochaba, to kontynuacja projektu „Cook Professional – Mobilna Akademia Smaku”, którą ponad 10 lat temu współtworzył Łukasz Ochab. Tak jak wtedy, tak i dziś inspirowany nowymi smakami kuchni świata oraz…

czytaj dalej

27.09.2017

10.10.2017

23.10.2017

06.11.2017

13.11.2017

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji.

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną.


Źródło: wikipedia.org


Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij