W CIENIU ŚWIĘTEJ KROWY
Warsztaty kulinarne kuchni indyjskiej
🇮🇳 Mieszkańcy Rzeszowa i całego województwa podkarpackiego. Jest nam niezmiernie miło zaprosić wszystkich do nowo otwartego atelier kulinarnego COOLinarium w Rzeszowie. To miejsce w którym, możecie oderwać się od szarej rzeczywistości, poznawać nowych ludzi a przede wszystkim spędzać czas gotując i rozkoszując się smakami kuchni z całego świata. Mieścimy się przy ul. Dunikowskiego 1A w Rzeszowie 👍🏻😊
„W cieniu świętej krowy” – warsztaty kulinarne kuchni indyjskiej.
Już 08 września nasze Atelier pragnie zaprosić na wyjątkowe, pełne smaków i kolorów warsztaty kulinarne kuchni indyjskiej „W cieniu świętej krowy”.
Oryginalności temu wydarzeniu doda fakt, że warsztaty poprowadzi, Hindus z pochodzenia i Polak z wyboru, zakochany w swoim kraju, swojej kulturze, a przede wszystkim w swojej kuchni Tapi Sharma znany wszystkim jako @tapigotuje 👏
„Przez żołądek do serca” – tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą Tapi podbija nasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh. Po 10ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnia również do naszych domów.
Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej. Gwiazda telewizji śniadaniowych, jako ekspert kuchni indyjskiej.
I tak, na najbliższe warsztaty Tapi przygotował następujące Menu:
✅ Omlet indyjski – czyli słynny omlet z filmu „Podróż na sto stóp”, dzięki któremu zmieniły się losy głównego bohatera
✅ Bread pakora – smażony chleb tostowy z farszem z ziemniaków. Klasyczna przekąska w każdym indyjskim domu
✅ Dhania Chutey – dip ze świeżej kolendry
✅ Wspólne gotowanie ryżu Basmati – Tapi zdradzi w czym tkwi sekret miękkiego i sypkiego ryżu
✅ Jeera rice – ryż podsmażany z kuminem
✅ Punjabi chole – cieciorka w sosie cebulowo-pomidorowym
✅ Dal Tadka – potrawka z żółtej soczewicy. Klasyk klasyków indyjskiej kuchni
✅ Na deser – Mango Lassi czyli jogurtowy napój z Mango
▶️ Data: 08 września 2021 (środa)
▶️ Start: 17.00 – 22.00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne, ul. Dunikowskiego 1A, 35-603 Rzeszów
Uwaga: zabierzcie ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego 😉, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego 😊
✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona.
Zgodnie z regulaminem, zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu lub odwołania warsztatów, gdy nie zbierze się odpowiednio duża liczba uczestników lub gdy zostaną wprowadzone odgórnie obostrzenia związane z pandemią takie jak Lockdown itp.
❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Każdy biorący udział w zajęciach otrzyma przyłbicę ochronną oraz rękawiczki jednorazowe. Zobowiązany będzie również do dezynfekcji rąk przed, w trakcie, jak i po zakończeniu warsztatów.
Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera.
W naszym atelier będzie obowiązywać specjalny regulamin do wglądu na miejscu
✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
🔻🔻🔻Jak dojechać???
🚙 Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google, „COOLinarium – atelier kulinarne Rzeszów” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.😉 Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
🚎🚍 Istnieje też, autobusowe połączenie z centrum miasta.
📢📢📢
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy 👌👌👌
COOLinarium Team