BELLA CIA(CH)O!

warsztaty cukiernicze

🍨🧁🎂🍰 Świąteczne warsztaty cukiernicze Bella Cia(ch)o! 18 grudnia 2019
Przed nami Święta, czas w którym nasze kuchnie zaczynają tętnić życiem, przenikają zapachami, a My prześcigamy się w pomysłach, czym w tym roku zaskoczyć naszą rodzinę.
Dlatego dla wszystkich miłośniczek i miłośników słodkości, Atelier kulinarne COOLinarium przygotowało cykl warsztatów cukierniczych „Bella Cia(ch)o”🍨🎂🍰
Na tych wyjątkowo słodkich, świątecznych warsztatach poznacie najciekawsze techniki pieczenia i dekorowania tortów, ciast i ciasteczek. Własnoręcznie przygotujcie słodkości jak z najlepszych cukierni. Sprawdzone przepisy będziecie mogli odtwarzać w Waszych domowych kuchniach. Po zakończeniu cukierniczych zmagań, każdy zabierze słodki pakunek do domu, aby przy kawie następnego dnia, móc delektować się smakołykami.
Pierwsze cukiernicze warsztaty poprowadzi wielka pasjonatka pieczenia ciast, robienia tortów i misternego ich dekorowania Aneta Struś. Zaczynała już jako mała dziewczynka od babeczek i pierniczków. Dzisiaj tworzy unikatowe słodkie dzieła sztuki, ręcznie zdobione, zapierające dech. I jak sama podkreśla, każdy okazjonalny tort, musi być wyjątkowy i niepowtarzalny, bo w nich zamknięta jest historia obdarowywanych osób.

Specjalnie na warsztaty przygotowała kilka propozycji ze świątecznych kreacji cukierniczych tj.

✅ 🍰 Klasyczny tort ze Schwarzwaldu (wykończenie – polewa ‘drip cake’)
✅ 🍰 Ponczowany łącką śliwowicą tort „Pijana śliwka” (wykończenie – masa cukrowa z dekoracyjną przeźroczystą bańką śnieżną)
✅ 🍰 Delikatny tort śmietanowy z własnoręcznie robioną frużeliną owocową (wykończenie – lustrzana glazura ‘mirror glaze’)
✅ 🧁 Wariacje na świąteczne babeczki z akcentami Bożonarodzeniowymi:
🧁 babeczkowe smaki ciast:
– czekoladowe
– śmietankowe
– jabłkowo – piernikowe
🧁 babeczkowe kremowe wypełnienia:
– creme beurre (krem maślany)
– creme patissiere (francuski krem budyniowy)
– creme beurre a’la merinque Suisse (krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej)
✅ 🧁„Pierniczkowa alternatywa”, czyli ciasteczka cynamonowe, bajecznie dekorowane jako choinkowe cudeńka
✅ 🧁Ciasto niespodzianka – okryte tajemnicą do dnia warsztatów

▶️ Data: 18 grudnia 2019
▶️ Start: godz. 17:00 – 22:00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, Kraków
▶️ Cena: KUP BILET on-line
199 zł/1 os
349 zł/2 os
149 zł/1 os z Kartą Dużej Rodziny

🚎🚍 Idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego Atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy, „Miśnieńska”, do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.

📢📢📢 Uwaga: liczba miejsc ograniczona
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547

Serdecznie zapraszamy 👌👌👌
COOLinarium Team

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji.

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną.


Źródło: wikipedia.org


Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij