Bonjour, mon amour! – czyli masło maślane

warsztaty kulinarne kuchni francuskiej

🇫🇷 🇫🇷 🇫🇷 Bonjour, mon amour! – czyli masło maślane
…na początku było masło, potem było masło i na końcu też było masło…
A teraz zamknijcie oczy i wyobraźcie sobie masło, i tylko masło i wszędzie masło. Widzicie już?
Jeśli tak, to jesteście we Francji, gdzieś w Paryżu, a jak ktoś woli w małej malowniczej, prowansalskiej miejscowości… Bo gdzie jak nie we Francji, masło to jeden z najważniejszych składników kuchni. Właśnie ten klimat postaramy się przenieść na najbliższe spotkanie, na którym między innymi poznacie techniki bastowania, dowiecie się czym jest deglasowanie i reakcja Millarda.
Warsztaty poprowadzi Chef Łukasz Ochab.

W zacnym maślanym menu znajdzie się:
vichyssoise – aksamitny krem z porów z grzanką maślaną
✅ Sałatka „La Forét” — maślane boczniaki z jarmużem, chipsem bekonowym i jajkiem „poche“
✅ aromatyczny stek Chateaubriand z sosem bearneńskim i ziemniaczkami gratin
quiche lorraine – słynny lotaryński kruchy placek, zapiekany z serem gruyére
lody lawendowe z crustem orzechowym

🍷Dla każdego lampka wina.
Istnieje również możliwość przyniesienia ze sobą swojego ulubionego 😉
❗❗❗Uwaga: przynieście ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego 😉, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego

▶️ Data: 16 października 2020 (piątek)
▶️ Start: godz. 17:00 – 22:00
Lub
▶️ Data:17 października 2020 (sobota)
▶️ Start: godz. 14:00 – 19:00
▶️ Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne,
os. Tysiąclecia 85,
31-610 Kraków

✳️✳️✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
✳️✳️✳️ Liczba miejsc ograniczona

❗❗❗ Uczestnicy zajęć będą musieli dostosować się do wytycznych sanitarnych w związku z COVID19. Każdy biorący udział w zajęciach otrzyma przyłbicę ochronną oraz rękawiczki jednorazowe. Zobowiązany będzie również do dezynfekcji rąk przed, w trakcie, jak i po zakończeniu warsztatów. Zwracamy się również z gorącym apelem, aby osoby ze złym samopoczuciem ogólnym i podwyższoną temperaturą ciała pozostały w tym dniu w domu. W takim przypadku, będzie możliwość wykorzystania biletu w innym terminie w formie vouchera. W naszym atelier będzie obowiązywać specjalny regulamin do wglądu na miejscu.

🔻🔻🔻Jak dojechać???
🚙 Jeżeli wybieracie się samochodem. Wystarczy wpisać w mapy Google. „COOLinarium – atelier kulinarne Łukasza Ochaba” i nawigacja doprowadzi Was pod same drzwi.😉 Do dyspozycji również wiele miejsc parkingowych w obrębie osiedla.
🚎🚍 Istnieje też, idealne połączenie z centrum miasta. 100m od naszego atelier znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy ,”Miśnieńska”.

📢📢📢 Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547

Serdecznie zapraszamy do wspólnego gotowania
COOLinarium Team 👌👌👌

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji.

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną.


Źródło: wikipedia.org


Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij