MU KRATHA

grillowe warsztaty kulinarne kuchni tajskiej
🇹🇭🍤🥡🥘🥩🥓🇹🇭Kochani nasza kulinarna podróż z cyklu po „Grillach Świata” dobiega końca, ale tylko w tym roku😉
Zakończymy ją bardzo egzotycznie, bo na plenerowym tajskim grillu Mu Kratha.
Mu Kratha dosłownie po tajsku oznacza „świnia na patelni” i przypomina połączenie koreańskiego grilla i chińskiego „gorącego” garnka. Grillować po tajsku będziemy przy użyciu oryginalnych rusztów grillowych z rynną na bulion, gdzie smaży się i gotuje jednocześnie. Kawałki mięs i ryb pokrojone cieniutko, na jeden kęs, obracamy na ruszcie przy użyciu pałeczek lub widelcem. W bulionie gotujemy grzyby, warzywa, pierożki.
Te aromatyczne i różnorodne warsztaty poprowadzi jak zwykle Małgorzata Paulo. mieszkająca ponad 13 lat na Phuket. Żyjąc tam zakochała się w lokalnej kuchni, dogłębnie poznając tamtejsze smaki i tajniki, przekazywane jej przez rodowitych Tajów, odwiedzając niezliczoną ilość lokalnych bazarów i targowisk.
Jak sama mówi, przegotowała setki godzin z Tajami prowadzącymi restauracje z kuchnią domową. Później sama zaczęła organizować warsztaty kulinarne dla polskich turystów.
O składnikach, daniach i zwyczajach związanych z jedzeniem w Tajlandii mogłaby opowiadać godzinami. Swoje warsztaty wzbogaca historiami i opowieściami o tym orientalnym kraju.
Więcej szczegółów zajedziecie na profilu @gotujemy.po.tajsku
Egzotyczne menu grillowe:
✅ orzeźwiająca tajska sałatka z grejpfruta
✅ pierożki won-ton z nadzieniem z wieprzowiny oraz wegetariańskim
✅ świeże sajgonki (nie smażone) z chrupiącymi warzywami
sosy:
✅ nam jim jaew – tajski, szalotkowy sos do grilla
✅ satay – słodki arachidowy do kurczaka
✅ nam jim talay – pikantny do ryb i owoców morza
✅ suki – słodko pikantny chili
✅ Mięsa i owoce morza na grilla:
– boczek
– karkówka
– rostbef
– kurczak (satay) – różne kawalki kurczaka bez kości
– krewetki
– małże
– filet białej ryby ze skórą
– tofu
✅ marynaty:
– sojowa
– pikantna
✅ Warzywa i grzyby:
– kapusta włoska
– kapusta biała
– marchew
– kukurydza
– grzyby enoki świeże
– zielony seler (natka i łodygi)
– zielona pietruszka
– mięta
– kolendra
– szpinak
– kalarepka
– pomidory koktajlowe
🍺🍹Dodatkowo dla wszystkich chętnych, zimne piwko oraz chłodzące napoje bezalkoholowe 😊
A jeżeli będziecie mieć ochotę na coś więcej, istnieje możliwość przyniesienia ulubionych napojów we własnym zakresie 😉
▶️ Data: 05 Września 2020 (sobota)
▶️ Start: 12:00 – 17:00
▶️ Adres: Ochabówka by Rodos 😊 32-065 Wola Filipowska
↪️Uwaga: przynieście ze sobą opakowania na wynos, jeżeli w trakcie warsztatów nie zdołacie skonsumować wszystkiego 😉, to po zajęciach będziecie mogli zabrać ze sobą to, co zostanie, by podzielić się z bliskimi i rozkoszować smakami jeszcze raz, dnia następnego.
⛔ Warsztaty Premium *️⃣*️⃣*️⃣– zgodnie z regulaminem zamieszczonym na www.coolinarium.pl vouchery okazjonalne, kupony rabatowe, będą honorowane wyłącznie po uiszczeniu dopłaty różnicy cenowej
❗❗❗ Liczba miejsc ograniczona.
Obowiązywać będą ogólne przepisy dotyczące plenerowych spotkań dot. COVID-19. Na miejscu dostępne będą środki do dezynfekcji oraz materiały ochronne.
✳️ Bilety dostępne na www.coolinarium.pl/kup-voucher/
🚃🚗 Idealne połączenie pociągiem z dworca głównego Krakowa. Stacja docelowa Wola Filipowska. Zapewniamy odbiór i transport na miejsce spotkania. Istnieje możliwość przyjazdu samochodem (niestety posiadamy ograniczoną liczbę miejsc parkingowych), w tym celu prosimy o wcześniejsze zgłaszanie sposobu dojazdu. Osoby mogące zabrać kogoś z Krakowa prosimy również o kontakt.
Dojazd za pomocą Mapy Google po wpisaniu Ochabówka by Rodos, Wola Filipowska
📢📢📢
Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547
Serdecznie zapraszamy 👌 👌 👌
COOLinarium Team

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji.

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną.


Źródło: wikipedia.org


Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij