W indyjskiej restauracji

i zasada prawej ręki
Witamy serdecznie 😊 i 12 września 2019r. o godz. 17.00 zapraszamy wszystkich zainteresowanych pasjonatów gotowania na spotkanie z kuchnią indyjską.
To już kolejne warsztaty poświęcone tej pełnej aromatycznych przypraw i kolorów kuchni. Tym razem zakosztujecie dań podawanych w indyjskich restauracjach w Dhali, Bombaju czy Delhi.
I jak sami wiecie Indie to miłość i szacunek do jedzenia, darów natury, ale wszystko obwarowane jest też pewnymi zasadami, jak reguła prawej ręki. A o tym wszystkim opowie Wam Tapi Sharma, charyzmatyczny Hindus, z wielkim poczuciem humoru i dystansem do samego, od wielu lat mieszkający w Polsce, właściciel wielu indyjskich restauracji, ekspert kulinarny, którego możecie zobaczyć w programach telewizyjnych.
Przygotowując wraz z Tapim jego autorskie dania, słuchając wielu ciekawych anegdot, przeniesiecie się na parę godzin do kolorowych Indii, gdzie ogarnie Was przyprawowy zawrót głowy 🌶️😉

🍲🥗🍽 Menu warsztatowe:
❇ Robienie słynnego indyjskiego serka PANEER
ONION BHAJI – czyli placuszki cebulowe
DAL MAKHANI– Czarna soczewica w sosie śmietanowym
KADAI PANEER – serek indyjski (wcześniej wykonany) z warzywami w sosie curry
VEG PULAO – ryż Basmati z warzywami

Wszystko to przygotujcie na 5-godzinnych warsztatach pod okiem Tapiego.
Adres: „COOLinarium – Atelier kulinarne Łukasza Ochaba”, os. Tysiąclecia 85, Kraków
Termin: 12.09.2019r. (czwartek), godz. 17:00
Cena: 199 zł/1 os, 349 zł/2 os, 149 zł/1 os z Kartą Dużej Rodziny KUP BILET on-line

Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl
Informacje i zapytania na 📧 kontakt@coolinarium.pl
☎ 608 367 358 ☎ 535 047 547

Zapraszamy!
COOLinarium Team

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji.

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną.


Źródło: wikipedia.org


Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij